BIO TRENER TANTRIČNOG SE*SA, UŽIVA U TELEPATSKOJ KOMUNIKACIJI SA MRTVIM PSOM, A SAD... Havijer Milej ponovo ŠOKIRA!
Havijer Milej, Foto: EPA-EFE/Juan Ignacio Roncoroni

NEVERICA

BIO TRENER TANTRIČNOG SE*SA, UŽIVA U TELEPATSKOJ KOMUNIKACIJI SA MRTVIM PSOM, A SAD... Havijer Milej ponovo ŠOKIRA!

U izbornoj kampanji i na mitinzima se često pojavljivao sa motornom testerom koja je simbolizovala smanjenje potrošnje i otpada

Objavljeno:

Novi argentinski predsednik Havijer Milej započeo je ekonomske reforme najavom oštre devalvacije svoje valute i smanjenja subvencija za energiju i prevoz kao deo šokantnih mera koje su potrebne za rešavanje "ekonomske vanredne situacije", prenosi "Rojters". Ministar ekonomije Luis Kaputo je rekao da će argentinski pezos biti devalviran za 50% na 800 za američki dolar sa 400 pezosa za dolar.

"Nekoliko meseci bićemo gori nego pre", rekao je Milej dva dana pre nego što je položio predsedničku zakletvu.

Argentina trpi godišnju inflaciju od 143 odsto, njena valuta je pala, a četiri od 10 Argentinaca je osiromašeno. Argentina ima sve veći fiskalni deficit, trgovinski deficit od 43 milijarde dolara, plus veliki dug u iznosu od 45 milijardi dolara Međunarodnom monetarnom fondu (MMF).

Kao deo reformi, Kaputo je rekao da će vlada poništiti sve tendere za projekte javnih radova i ukinuti neke državne poslove kako bi smanjila vladu. Takođe, najavio je i smanjenje subvencija za energiju i prevoz i saopštio je da će cela administracija novog predsednika imati 9 ministarstva umesto 18.

"Ako nastavimo kako jesmo, neizbežno idemo prema hiperinflaciji. Naša misija je da izbegnemo katastrofu", rekao je Kaputo.

Havijer Milej
Havijer Milejfoto: EPA-EFE/Juan Ignacio Roncoroni

Ko je Havijer Milej?

Mileji je imao 56 odsto glasova od 87 odsto prebrojanih glasova, dok je njegov protivnik imao 44 odsto glasova. Mileji je pobedio za 12 odsto glasova. Milejia često analitičari porede sa bivšim predsednikom Sjedinjenih Američkih Država Donaldom Trampom.

Pre proglašenja zvaničnih rezultata, kandidat levice Serhio Masa je čestitao pobedu svom protivniku. Mileji nema prethodnog političkog iskustva, a CV mu je dosta buran i neobičan za funkciju koju obavlja od danas. On je bivši trener tantričkog se*sa.

Neke od najpoznatijih njegovih izjava su da treba ukinuti Centralnu banku Argentine, da su klimatske promene “socijalistička laž” i da sek*ualno obrazovanje posmatra kao zaveru koja ima cilj da uništi porodicu. Njegova namera je i da legalizuje prodaju organa i želi da olakša mere za posedovanje oružja.

Milej živi sa pet psa. Kako je rekao 2018. godine, Konan, Marej, Milton, Robert i Lukas su “njegova četvoronožna deca”, preneo je “New York Times”. Ono što je neobično i kod njegovih psa jeste što su svi psi klonovi njegovog psa Konana koji je ime dobio po filmu “Konan varvarin”.

Pas Konan je uginuo 2018. godine, a svi ostali psi su na svet došli u prostorijama jedne kompanije u Sjedinjenim Američkim Državama. Milej je za argentinske medije izjavio da mu je pas Konan kao sin, a da su mu njegovi klonovi kao deca.

“Moja kuća je kao Kosovo. Za dve nedelje pojeli su skoro četiri fotelje”, rekao je Milej 2018. godine na jednoj argentinskoj televiziji.

Havijer Milej
Havijer Milejfoto: EPA-EFE/JUAN IGNACIO RONCORONI

U izbornoj kampanji i na mitinzima se često pojavljivao sa motornom testerom koja je simbolizovala smanjenje potrošnje i otpada. To se konkretno odnosi na državno zdravstvo, prosvetu i smanjenje broja ministarstva. Često je svoje protivnike u kampanji nazivao “komunistima, parazitima i pijavicama”. Mileji sebe opisuje kao “anarho kapitalistu”.

On je ranije otvoreno na radiju govorio o sklonosti ka trojkama u intimnim odnosima jer smatra da siromašan narod treba da ima pravo da “prodaje” delove tela. Takođe, uživa u telepatskoj komunikaciji sa svojim mrtvim psom koji mu je jedan od najvažnijih političkih savetnika.

“Ako bih morao da biram između mafije i države, odabrao bih mafiju. Mafija ima pravila, mafija se prilagođava, mafija ne laže. Iznad svega, mafija se takmiči”, rekao je jednom prilikom za argentinske medije.

Bonus video:

04:42

NAŠA EKONOMIJA SE DOBRO DRŽI, A EVO KOLIKA SE INFLACIJA OČEKUJE U 2024! Stručnjak: Ova godina bila je godina stabilizacije

(Espreso/ Mondo/ A.B.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.