NOVOIZABRANI PREDSEDNIK ARGENTINE NE PRESTAJE DA ŠOKIRA, NJEGOVI POTEZI SU SVE SKANDALOZNIJI: Evo o čemu se ŠUŠKA..
Havijer Milej, Foto: EPA-EFE/Juan Ignacio Roncoroni

NEVERICA

NOVOIZABRANI PREDSEDNIK ARGENTINE NE PRESTAJE DA ŠOKIRA, NJEGOVI POTEZI SU SVE SKANDALOZNIJI: Evo o čemu se ŠUŠKA..

Drugi krug izbora u Argentini održan je 19. novembra, a libertarijanac kojeg je nominovala desničarska koalicija, Havijer Milei, pobedio je ministra ekonomije Serhija Masu.

Objavljeno:

Novoizabrani predsednik Argentine Havijer Milei navodno je odlučio da pređe sa katoličanstva na judaizam, tvrdi novinska agencija Blumberg, pozivajući se na izvor blizak južnoameričkom političaru.

Argentinski lider je prema navodima Blumberga 25. novembra učestvovao na judaističkom bogosluženju u Buenos Ajresu gde je navodno primio blagoslov od lokalnog rabina. Milei je zatim po dolasku u Njujork 27. novembra stavio na glavu kipu i obukao crnu odeću da bi posetio grob poznatog ortodoksnog rabina Menahemu Mendela Šnersona.

- Simbolični gest ilustruje koliko je novi lider posvećen produbljivanju kulturnih i političkih veza Argentine sa Izraelom - navodi novinska agencija.

Havijer Milej
Havijer Milej foto: EPA-EFE/Juan Ignacio Roncoroni

Milei se za sada nije zvanično oglašavao po ovom pitanju.

Blumberg podseća da je Milei u više navrata najavljivao planove da poseti Izrael i premesti ambasadu Argentine iz Tel Aviva u Jerusalim.

Havijer Milej
Havijer Milejfoto: EPA-EFE/JUAN IGNACIO RONCORONI

Drugi krug izbora u Argentini, podsetimo, održan je 19. novembra, a libertarijanac kojeg je nominovala desničarska koalicija, Havijer Milei, pobedio je ministra ekonomije Serhija Masu.

Bonus video:

01:27

SVAKA RELIGIJA IMA SVOJ MORALNI KODEKS, OVAJ RAT VODE GREŠNI LJUDI I INSTITUCIJE Petričković: Kapital je ZLOUPOTREBIO veru

(Espreso/ TASS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.