PROCURELA MAPA KOSOVA KOJA OTKRIVA CILJEVE ALBANIJE: Da li će se ovako završiti sukob Beograda i Prištine?
Francuski list je uz tekst objavio i mapu Srbije i Kosova sa označenim teritorijama "koje bi bile razmenjene", Foto: EPA, Zorana Jeftić

plan!

PROCURELA MAPA KOSOVA KOJA OTKRIVA CILJEVE ALBANIJE: Da li će se ovako završiti sukob Beograda i Prištine?

List je u tekstu pod naslovom "Srbija i Kosovo spremni za prekrajanje granice" preneo izjavu bivše srpske poslanice u kosovskom parlamentu Rade Trajković

Objavljeno:

Srbija i Kosovo su na pomolu da zaključe dogovor o prekrajanju granica, a takva "trampa" se čini privlačnom ali izaziva i zabrinutost, piše danas list Uest Frans(Ouest France) na internetu.

"Dve zemlje su na pomolu da usaglase 'razmenu' - srpsku enklavu na severu Kosova za albansku zonu na jugu Srbije. Ta trampa čini se koliko privlačnom toliko i zabrinjivajućom", naveo je list.

List je u tekstu pod naslovom "Srbija i Kosovo spremni za prekrajanje granice" preneo izjavu bivše srpske poslanice u kosovskom parlamentu Rade Trajković.

Uest Frans je dodao da su evropske države ukazale da se tome ne suprotstavljaju, jedino je Nemačka upozorila da bi postajao rizik "razbijanja drugih granica u regionu", počevši od BiH.

Francuski list je uz tekst objavio i mapu Srbije i Kosova sa označenim teritorijama "koje bi bile razmenjene", i naveo da bi Beograd albanksoj strani mogao da da teritorije koje se nalaze zapadno od aotu-puta. Prema toj mapi, sleo Biljača, koje se nalazi neposredno uz saobraćajnicu bi ostalo u granicama Srbije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.