JASNU (15) SU KIDNAPOVALI I ZVERSKI UBILI HARADINAJEVI TERORISTI: Ko ima pravo da zaboravi ovo? (UZNEMIRUJUĆI FOTO)
Jasnu su svirepo ubili albanski teroristi, Foto: Printscreen

strašna priča!

JASNU (15) SU KIDNAPOVALI I ZVERSKI UBILI HARADINAJEVI TERORISTI: Ko ima pravo da zaboravi ovo? (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Gotovo dve decenije kasnije čekaju se odgovori - ko je za ovo imao srca?

Objavljeno: 15:46h

Tokom albanske agresije, u periodu od 1998. do 2000. godine samo na području Prizrena je ubijeno i kidnapovano više od 360 građana srpske i nealbanske nacionalnosti. Monstruznost agresora pokazuje se kroz statistiku koja kaže da je među ubijenima bilo i osamnaestoro dece.

Albanski teroristi, pripadnici tzv. „OVK“ besomučno su ubijali civile.

foto: Profimedia

Žene, deca i stari nisu bili pošteđeni - njihova jedina krivica bila je njihova nacionalnost.

Na meti nemilosrdnih terorista bili su Romi, Bošnjaci, Turci, Goranci, Aškalije ali i lojalni Albanci.

Desetak logora i privatnih zatvora u kojima su zatvarani srpski civili i policajci otvarani su na teritoriji opštine Prizren. U tim logorima su vršena i masovna sistematska silovanja žena i devojaka srpske, romske i albanske nacionalnosti.

U svetom Dušanovom gradu najmlađe žrtve albanskog terora bili su četvoromesečni Sava Mladenović i šestomesečna beba Zorica Dimić. Ubijeni su 1999. na vrlo okrutan način.

foto: Filip Plavčić

Ipak, jedna od najokrutnijih slučajeva svakako je otmica i ubistvo tada 15-godišnje devojčice Jasne Tasić. Devojčicu su 29. aprila 1999. naoružani albanski ekstremisti presreli na putu ka kući i nasilno je odveli u nepoznatom pravcu.

Vojnici pod komandom Ramuša Haradinaja zatvorili su ovu devojčicu u kuću Nazifa Elzanija koja je služila kao privatni zatvor.

Vojnik Ramuš Haradinaj
Vojnik Ramuš Haradinajfoto: Afera

Jasna je bila izložena strahovitom psihičkom i fizičkom teroru od strane ekstremista. U tom zatvoru Jasna je bila zverski mučena i maltretirana a potom okrutno ubijena.

foto: istinapravda1000.blogspot.ba

Nedužna devojčica nije znala šta znači rat. Ipak, Jasna je za albanske ekstremiste predstavljala pretnju zbog čega je morala biti uklonjena. Stravične slike njenog ubistva obišle su čitav svet, a do danas niko nije procesuiran za ovo svirepo ubistvo.

Svi snovi, želje, nadanja, prekinute si na najokrutniji mogući način. Jedno detinjstvo je ugašeno - njoj je uskraćena mogućnost da odraste.

Albanski ekstremisti su na najokrutniji način prekinuli jedno detinjstvo. Prekinuti su svi snovi, želje, nadanja, maštanja jednog deteta. Jasni nije dozvoljeno da odraste!

Jasna bi danas imala 35 godina, možda brak, decu...umesto toga, monstruzno ubijeno dete već 19 godina počiva na lokalnom groblju.

Gotovo dve decenije kasnije čekaju se odgovori - ko je za ovo imao srca?

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.