PREDSEDNIK VUČIĆ SE OBRAĆA JAVNOSTI: "Pred nama su teški zadaci"
Aleksandar Vučić, Foto: Zorana Jevtić

uživo

PREDSEDNIK VUČIĆ SE OBRAĆA JAVNOSTI: "Pred nama su teški zadaci"

Očekuje se da na dnevnom redu budu i regionalne teme i ekonomski izazovi koji su pred našom zemljom

Objavljeno: 10:35h

Vanredna sednica Vlade održava se danas u 10 časova u Palati Srbija.

Osim predsednika Aleksandra Vučića, predsednice Narodne skupštine Ane Brnabić i ministara, prisustvovaće joj i ključni ljudi iz bezbednosnog sektora, vojske i policije, kao i direktori javnih preduzeća.

- Pred nama su teški zadaci, već 8. imamo razgovore u Briselu, mi smo pripremljeni za to ali sve to u Briselu pretvorilo se u upakivanje i stavljanje mašnice na nelegalne radnje Aljbina Kurtija, mi u tome ni na koji način nećemo učestvovati, naglasio je predsednik Vučić dodavši da će pozicija našeg naroda biti sve teža ali mi ćemo ostati uz svoje narod i gledati kako da te probleme rešavamo koji će biti sve teži i stalni.

- Već 7. mi idemo u Pariz a već 8. su veliki razgovori sa predsednikom Makronom, imao sam dosad s njim već 19 razgovora a ovaj će biti strateški najvažniji, sa mnom će ići Siniša Mali - kazao je on i dodao: Spremili smo se za sve različite teme, a jedna je namenska industrija... Spremite papire i za poljoprivredu... Srbija nijednu svoju fabriku neće prodati 51 odsto, ali to ne treba da spreči dokapitalizaciju, a naša vojna industrija treba da triput da portaste a naša će ove godine proizvesti triput više granata nego jedna Francuska... Samo što mi naše kapacitete treba da utrostručimo ...

- 16. imamo zasedanje Parlamentarne skupštine SE a zašto sam vas sazvao jeste da formirate tim koji će da se bori, male su nam šanse ali to ne treba da znači da sad treba da sedimo i kukamo, ali treba da promenite pristup jer ako kažete argument da oni nisu država oni će vam reći da za njih 27 jesu, promenite pristup... Jedan argument je formiranje ZSO a drugi eksproprijacija za njihove policijske stanice na severu KiM.

- 22. imamo redovnu sednicu SB UN, loše je jer je taj izveštaj loš po nas, ostaje nam da se borimo... Ono što tražim od vas jeste da se borite, a ja ću da dam sve od sebe, a vi da se angažujete više na spoljnopolitičkom planu, lično ću zvati lidere afričkih zemalja, pa i predsednika Ugande da nam pomogne, da se borimo koliko je to moguće.

- Krenite u pripreme za sveukupni i politički sabor koji ćemo imati na Vaskrs i Đurđevdan sa Republikom Srpskom... Konačno, 11. će biti konačna odluka o Prištini za SE a mislim da malu šansu imamo pa tražim od vas da se borite jače više nego ikada i da se posvetite tome, to je za nas od predsudnog značaja jer ima tu i članica koje su priznale Kosovo ali koje možemo da obezbedimo da glasaju protiv ulaska tzv. Kosova u SE a to je pre svih veliki prijatelj Mađarska.

1 / 6 Foto: Zorana Jevtić

Na ovom zasedanju u najširem formatu, razmatraće se akcioni plan, odnosno odgovor države na izuzetno nepovoljnu političku situaciju, koja je kulminirala poslednjim pritiscima na Beograd kada je reč o Kosovu i Metohiji i Republici Srpskoj.

Takođe, očekuje se da na dnevnom redu budu i regionalne teme i ekonomski izazovi koji su pred našom zemljom.

(Espreso/ Telegraf / Kurir/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.