PREDSEDNIK SRBIJE OTKRIO ZAŠTO JE IZABRAO VUČEVIĆA ZA MANDATARA: Objavljen dokument sa obrazloženjem
Miloš Vućević i Aleksandar Vučić, Foto: Instagram/milosvucevic_odbrana

čestitke

PREDSEDNIK SRBIJE OTKRIO ZAŠTO JE IZABRAO VUČEVIĆA ZA MANDATARA: Objavljen dokument sa obrazloženjem

Aleksandar Vučić smatra da mIloš Vučević ima kvalitete za obavljanje funkcije predsednika VVlade

Objavljeno: 18:25h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas predložio Miloša Vučevića za mandatara koji će sastaviti novu vladu.

U dokumentu koji je predsednik potpisao nalazi se i obrazloženje u kom je naznačeno zašto je predsednik Aleksandar Vučić poverio Vučeviću ovu važnu funkciju.

- Smatram da Miloš Vučević poseduje profesionalne i lične kvalitete za obavljanje funkcije predsednika Vlade, a uverio me je da može da obezbedi izbor Vlade.

Ukazujem svoje poverenje Milošu Vučeviću, imajući u vidu da je u prethodnom periodu obavljao odgovorne i zahtevne funkcije potpredsednika Vlade i ministra odbrane, čime je pokazao da poseduje posvećenost i stručnost koje su potrebne za obavljanje funkcije predsednika Vlade.

Aleksandar Vučić
foto: INSTAGRAM/BUDUCNOSTSRBIJEAV

Novi predsednik Vlade Republike Srbije nastaviće da sprovodi programe usmerene na podizanje životnog standarda svih građana, projekte u oblasti zdravstva, obrazovanja, nauke i tehnologije, razvoja infrastrukture, ekologije, energetike, poljoprivrede, turizma, kao i u drugim oblastima od značaja za budućnost Srbije i njen napredak na evropskom putu.

Pred predsednikom Vlade je zadatak realizacije Specijalizovane svetske izložbe "EXPO 2027 Beograd" koji će dobrim delom predstavljati investicionu osnovu u mandatu nove Vlade.

Očuvanjem mira i stabilnosti, teritorijalne celovitosti Republike Srbije, uz dosledno poštovanje međunarodnog prava, regionalna saradnja i briga o vitalnim interesima Republike Srbije predstavljaće i dalje prioritete u radu Vlade - navodi u obrazloženju odluke predsednik Vučić.

Bonus video:

02:52

BLIŽI SMO NOVIM IZBORIMA, NEIZVESNOST ĆE POTRAJATI Stručnjaci bez dileme: Postoji pritisak unutar SNS da se ipak formira vlada?

(Espreso/Kurir/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.