OVAKO JE VUČEVIĆ ODGOVORIO NA PITANJE "ČIJI JE ČOVEK" (VIDEO)
Miloš Vučević, Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

politika

OVAKO JE VUČEVIĆ ODGOVORIO NA PITANJE "ČIJI JE ČOVEK" (VIDEO)

Objavljeno:

Vučić je Vučevića predložio Narodnoj skupštini Republike Srbije na osnovu Ustava Republike Srbije, a posle saslušanog mišljenja predstavnika izabranih izbornih lista

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je predložio Miloša Vučevića kao kandidata za predsednika Vlade Republike Srbije, jer smatra da on poseduje profesionalne i lične kvalitete za obavljanje te funkcije.

Nakon ove vesti, čestitke Vučeviću samo su se nizale od strane kolega političara.

Danas u 19 časova Miloš Vučević bio je gost u podkastu "Razgovori sa Zlojutrom", a na pitanje čiji je on čovek - da li je čovek Srbije, da li je čovek Aleksandra Vučića, Andreja Vučića, SNS-a i ko stoji iza njega ovako je odgovorio.

- Ja sam sin Zorana i Gordane Vučević, Srbin po narodnosti, po nacionalnoj pripadnosti, pravoslavni hrišćanin. Ponosni jedan od osnivača i član SNS-a. Trenutno, prvi među jednakima u SNS-u, prijatelj Aleksandra i Andreja Vučića. Veran patriota. Verujem da jesam i da sam to dokazao, a ne pripadam nijednoj državi van Srbije, niti ću ikada pripadati. Mislim da su to i mogli da vide i da vam kažem, niko ni ne pokušava i na tome sam zahvalan, ni da ostvare neki kontakt sa mnom - rekao je Vučević.

Podsetimo, Vučić je Vučevića predložio Narodnoj skupštini Republike Srbije na osnovu Ustava Republike Srbije, a posle saslušanog mišljenja predstavnika izabranih izbornih lista.

"Smatram da Miloš Vučević poseduje profesionalne i lične kvalitete za obavljanje funkcije predsednika Vlade, a uverio me je da može da obezbedi izbor Vlade", kaže se u obrazloženju odluke.

Vučević, koji je predsednik Srpske napredne stranke i dosadašnji ministar odbrane, na funkciji će zameniti Anu Brnabić koja je prošle nedelje izabrana za predsednicu Skupštine Srbije.

Bonus video:

06:25

DA LI SU JUNSKI BEOGRADSKI IZBORI DOBRA ODLUKA? Eksperti tvrde: Vučić izbio glavni adut opozicije, neće biti reprize 2020. godine

(Espreso/Telegraf.rs/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.