STROGI NEMAČKI ZAKONI MORAJU DA SE ISPOŠTUJU: Šabanova obdukcija trajaće do 14 sati! Otkrivamo celu proceduru
Šabanova obdukcija je u toku, Foto: Sonja Spasić

STRESNO

STROGI NEMAČKI ZAKONI MORAJU DA SE ISPOŠTUJU: Šabanova obdukcija trajaće do 14 sati! Otkrivamo celu proceduru

U 22 časa planiran je polazak za Beograd i u našu zemlju bi Sanela i Mihajlo sa telom pokojnog oca trebalo da stignu oko ponoći

Objavljeno:

Čitava Srbija danima tuguje zbog gubitka najvećeg pevača narodne muzike Šabana Šaulića čije je srce prestalo da kuca 17. februara. Telo pevača koji je 17. februara poginuo u stravičnoj saobraćajki nalazi se u Nemačkoj, gde su takođe i ćerka Sanela, kao i sin Mihajlo. Danas će se obaviti obdukcija Šabana

Šaulića koja će, kako saznajemo, trajati do 14 časova.

foto: Dragan Kadić

Obdukcija će biti gotova do 14 časova, a potom se nemačko tužilaštvo papirologijom bavi još dva sata. Prema proceduri koju nalažu nemački zakoni, nakon obdukcije sva dokumenta šalju se tamošnjem tužiocu, a zatim će ih od njega zatražiti advokat porodice Šaulić. Nemački zakon veoma je striktan i upravo zbog poštovanja svih pravila, neophodno je toliko vremena da se obavi sva potrebna procedura.

Nakon toga, telo preminulog pevača prevoze od Instituta do aerodroma, a potom sledi procedura na aerodromu. Zbog toga što se iz zemlje u zemlju transportuje telo pokojnog kralja narodne muzike i u pitanju je vanredna okolnost, procedura na aerodromu trajaće nešto duže od uobičajene.

foto: Sonja Spasić, Printscreen, Stefan Jokić

U 22 časa planiran je polazak za Beograd i u našu zemlju bi Sanela i Mihajlo sa telom pokojnog oca trebalo da stignu oko ponoći. Ukoliko sve bude proteklo po planu, noćas u ponoć Sanela i Mihajlo trebalo bi da dođu u Beograd vladinim avionom kojim će biti preneto i telo Šabana Šaulića.

Komemoracija Šabana Šaulića, ukoliko sve protekne po planu trebalo bi da se održu sutra u 11 časova u Skupštini grada, a sahrana odmah nakon toga u 14.30 na Novom groblju u Beogradu, u Aleji zaslužnih građana.

Podsetimo, Šaban je tragićno nastradao u saobraćajnoj nesreći koja se desila u Nemačkoj kada je u automobil u kom je bio pevač udario drugi auto. Pevač je prema prvim informacijama iz kola izašao bez vidljivih povreda držeći se za grlo i žaleći se na bol u grudima, da bi kasnije prminuo u bolnici.

(Espreso.co.rs/ Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.