PIJANOM TURČINU KOJI SE ZAKUCAO U ŠABANOV AUTO PRETI 5 GODINA ROBIJE? Da li je ovo pravedno?!
Alsin Levent, Šaban Šaulić, Foto: Facebook, Ana Paunković

PO NEMAČKIM ZAKONIMA

PIJANOM TURČINU KOJI SE ZAKUCAO U ŠABANOV AUTO PRETI 5 GODINA ROBIJE? Da li je ovo pravedno?!

Porodica Šaulić je već angažovala jednog od najboljih nemačkih advokata

Objavljeno:

Bahati pijani Turčin Alsin Levent (35), koji je u nedelju ujutru, sa više od jednog promila alkohola u krvi i bez vozačke dozvole ubio Šabana Šaulića i njegovog klavijaturstu Mirsada Kerića na auto-putu Bilefeld u Nemačkoj, dobiće maksimalno pet godina zatvora.

Kako Informer saznaje, prema nemačkom zakonu zaprećena kazna za ovo stravično krivično delo je mizerna. Iako je Levent vozio čak 180 kilometara na sat, on neće adekvatno platiti za svoj zločin.

foto: NEUE WESTFÄLISCHE.DE, DAMIR DERVIŠAGIĆ

Porodica Šaulić je već angažovala jednog od najboljih nemačkih advokata kako bi pijani Turčin što duže bio iza rešetaka. Međutim, izgleda da on zbog tamošnjeg zakona neće moći mnogo da učini.

Portparol pokojnog Šabana Šaulića, Goran Jovanović, kaže da je šokiran skromnom zatvorskom kaznom koja preti ubici kralja narodne muzike i njegovog klavijaturiste:

foto: WESTFALEN-BLATT.DE, DAMIR DERVIŠAGIĆ

- Ako nemački zakon dva ljudska života vrednuje toliko, onda nešto nije u redu sa tim zkaonom i trebalo bi da ga što pre preispitaju. porodica Šaulić se nada da će ova tragedija biti opomena da se nešto po tom pitanju preduzme - rekao je Jovanović za Informer.

U Srbiji je za ovo isto delo zaprećena kazna zatvora mnogo veća, pa bi bahati Alsin Levent kod nas mogao biti osuđen i na 12 godina zatvora. On se trenutno nalazi u bolnici u Nemačkoj i pod stalnom je prismotrom policije. Nakon oporavka biće odveden u pritvor, gde bi trebalo da sačeka suđenje.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.