NA ŠABANOVOJ SAHRANI NEĆE BITI NI SVEŠTENIKA NI HODŽE: Ovo je razlog za to
Šaban Šaulić biće sahranjen u petak, Foto: Vladimir Šporčić

ODLAZI NA VEČNI POČINAK

NA ŠABANOVOJ SAHRANI NEĆE BITI NI SVEŠTENIKA NI HODŽE: Ovo je razlog za to

Kralj narodne muzike biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana

Objavljeno:

Šaban Šaulić poginuo je oko 6:45 časova ujutru, 17. februara, na putu Bifild-Butersloh, u teškoj saobraćajnoj nesreći. Ubio ga je pijani Nemac bez dozvole koji je divljao za volanom.

Kako prenose mediji, Šaban Šaulić biće sahranjen u petak, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Iako je Šaban rođen u muslimanskoj porodici, u tom duhu, neće biti sahranjen po tim običajima, ali i ni po jednim drugim. Kako pišu srpski mediji, biće obavljena građanska sahrana, bez ijednog sveštenog lica.

- Šaban je rođen u muslimanskoj porodici, vaspitavan je u tom duhu, ali neće biti tako sahranjen. Šaban je odrastao u SFRJ i uprkos porodici nikada nije bio verski definisan. Po muslimanskim obredima nije ni ulazio u veru, da oko toga ne detaljišemo, zna se o čemu je reč - kaže izvor blizak porodici Šaulić.

- Obaviće se građanska sahrana, a sveštenika neće biti, jer on lično nije pripadao nijednoj veri. Šaban je poštovao svaku veru, ali nijednu nije ispovedao. Nikada nije ušao ni u jedan verski objekat. Organizovana religija za njega je bila strana. Bio je čovek koji nije, baš nikada, gledao ko je koje vere, religije... Važno mu je bilo samo kakav je čovek - objasnio je izvor.

Kako saznaju mediji, komemoracija će najverovatnije biti održana u petak, pre sahrane.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.