OGLASIO SE SINIŠA MALI OKO ISPLATE 10.000 ZA DECU: Isplata za prvih pola miliona prijavljenih od ponedeljka
Ministar finansija Siniša Mali, Foto: Ministarstvo finansija

javljeno je

OGLASIO SE SINIŠA MALI OKO ISPLATE 10.000 ZA DECU: Isplata za prvih pola miliona prijavljenih od ponedeljka

Prema rečima Malog, svi oni koji su uložili reklamaciju na prijavu za pomoć države ne treba da brinu

Objavljeno:

Za jednokratnu novčanu pomoć države od 10.000 dinara za decu do 16 godina prijavilo se ukupno 1.101.000 dece, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

On je na konferenciji za novinare na kojoj je najavljen početak drugog kruga nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2023", rekao da isplata te pomoći kreće u ponedeljak 25. septembra i da će tada biti isplaćen novac za prvih pola miliona prijavljene dece.

U utorak 26. septembra, kako je dodao ministar, novac će leći na račune još 600.000 prijavljene dece.

Prema rečima Malog, svi oni koji su uložili reklamaciju na prijavu za pomoć države ne treba da brinu, ukoliko ne dobiju novac u ponedeljak ili utorak, njima će 10.000 dinara biti uplaćeno narednih dana u zavisnosti od toga kako se reklamacija bude rešavala.

- Drago mi je da su se skoro svi roditelji dece koja imaju pravo na ovu pomoć prijavili, rekao je on.

Siniša Mali je naglasio i da ovoliki broj prijavljene dece govori u prilog tome da je ova pomoć države roditeljima bila potrebna i da je došla u pravo vreme.

Prijava dece na pomoć države od 10.000 dinara trajala je od 20. avgusta do 20. septembra i obavljala se elektronski na adresi idp.trezor.gov.rs.

Proces prijavljivanja za ovu jednokratnu pomoć države je bio vrlo jednostavan, a podnosioci prijave samo je trebalo da unesu broj lične karte i svoj matični broj, kao i naziv banke u kojoj žele da im bude uplaćen novac.

Bonus video: ANA BRNABIĆ, SINIŠA MALI I MILOŠ VUČEVIĆ PRE OD MENE ZASLUŽUJU MESTO PREMIJERA! Goran Vesić ekskluzivno za Kurir TV o novoj Vladi

01:24

ANA BRNABIĆ, SINIŠA MALI I MILOŠ VUČEVIĆ PRE OD MENE ZASLUŽUJU MESTO PREMIJERA! Goran Vesić ekskluzivno za Kurir TV o novoj Vladi

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.