EVO KAD ĆE TAČNO BITI ISPLAĆENO 10.000 DINARA ZA DECU: Oglasilo se i ministarsvo, POZNATE NOVE INFORMACIJE
Foto: Photopotam / Alamy / Alamy / Profimedia

VAŽNO

EVO KAD ĆE TAČNO BITI ISPLAĆENO 10.000 DINARA ZA DECU: Oglasilo se i ministarsvo, POZNATE NOVE INFORMACIJE

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da je 20. septembar rok do kog roditelji i staratelji dece mogu da se prijave

Objavljeno:

Još danas se moguće prijaviti za jednokratnu novčanu pomoć za svako dete u Srbiji starosti do 16 godina. Isplata 10.000 dinara za decu neće početi odmah kako se ranije moglo čuti, a tim povodom se javnosti obratilo i resorno Ministarstvo finansija.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali rekao je da je 20. septembar rok do kog roditelji i staratelji dece mogu da se prijave za isplatu 10.000 dinara za decu koja počinje 25. septembra.

On je dodao da se u prethodnih mesec dana, od 20. avgusta otkad traje prijavljivanje, na listi za isplatu do sada našlo 1.026.901 dete. Računajući i decu iz hraniteljskih i socijalno ugroženih porodica, koja su automatski prijavljena, njih 67.162, to znači da je do sada prijavljeno ukupno 1.094.063 dece. Pravo na pomoć ostvaruje ukupno 1.190.000 dece.

- Rebalasnom budžeta za ovu pomoć države odvojili smo 11,9 milijardi dinara ili oko 100 miliona evra u tu namenu, a ubrzo po završetku prijave, već od 25. septembra, ćemo početi sa isplatom, rekao je potpredsednik Vlade i podsetio da se ova pomoć može dobiti za svako dete koje je državljanin Republike Srbije, a koje je rođeno 21. novembra 2006. godine ili nakon tog datuma - rekao je Mali.

Bonus video: TROŠKOVI PRED POČETAK ŠKOLE SU VELIKI, POMOĆ JE DOBRODOŠLA Ekonomista Zogić: Ova mera je slična onoj iz perioda epidemije kovida

03:34

TROŠKOVI PRED POČETAK ŠKOLE SU VELIKI, POMOĆ JE DOBRODOŠLA Ekonomista Zogić: Ova mera je slična onoj iz perioda epidemije kovida

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.