NOVINAR DUŠKO VELKOVSKI ISELJEN IZ STANA NA KARABURMI! Postao sam BESKUĆNIK I RAZBOLEO SAM SE
Novinar Duško Velkovski, Foto: Printscreen

NIKO SE NIJE OVOME NADAO

NOVINAR DUŠKO VELKOVSKI ISELJEN IZ STANA NA KARABURMI! Postao sam BESKUĆNIK I RAZBOLEO SAM SE

Javni izvršitelj je bez najave došao u ranim jutarnjim satima sa pripadnicima policije. Tada je novinar iseljen iz doma

Objavljeno:

Novinar Duško Velkovski je izbačen iz svog stana na Karaburmi, od strane izvršitelja i policije. Kako su saopštili iz "Krova nad glavom", javni izvršitelj je bez najave došao u ranim jutarnjim satima sa pripadnicima policije. Tom prilikom, on je iseljen iz svog stana. Naime, novinar je iseljen iz stana, nedelju dana pre zakazanog roka.

Kako je saopštio, javni izvršitelj je bez najave došao u ranim jutarnjim satima sa pripadnicima policije i iselili su ga iz stana.

Nisu mi dozvolili da ništa uzmem iz stana. Bili su mi oduzeli i mobilni telefon i sva lična dokumenta. Na sreću, tačnije moju upornost da mi se bar mobilni telefon i dokumenta vrate, jedan od pripadnika policije mi ih je vratio, ispričao je usplahireno Velkovski.

Inače, kako kažu iz "Krova nad glavom", novinaru Velkovskom je izvršitelj već jednom pokušao da oduzme stan u kojem živi već 40 godina.

Izvršni poverilac uopšte nije kupac, ja ne znam zašto su me izbacili iz stana. Nisu mi dali ništa da ponesem, tri dana i tri noći sam proveo na ulici kao beskućnik. Nisam imao ni da se presvučem ni da spavam, počela su pluća da me bole sa desne strane. Iscrpljen sam i fizički i psihički, objašnjava Duško za Espreso.co.rs.

On je objasnio kako mu se život pretvorio u pakao i kako je trenutno izolovan od svega jer nema više pristup internetu.

Krajem jula meseca, aktivisti "Krova nad glavom" su uspeli da spreče iseljenje.

- Kod Dušana Velkovskog postoji niz nelogičnosti u vezi presuda, kako Osnovnih, tako i Apelacionog suda. Postoji osnovna sumnja da su dokumenta falsifikovana kako bi se Dušku Velkovskom oduzeo stan. Do sada je već trebala da se izda privremena mera protiv oduzimanja stambenog prostora, što se nažalost nije dogodilo još uvek, navode iz Krova.

- Do sada je već trebala da se izda privremena mera protiv oduzimanja stambenog prostora, što se nažalost nije dogodilo još uvek, dodali su.

Novinar se trenutno nalazi kod koleginice gde može da boravi par dana, a obezbeđen je novac i za prva tri meseca kirije.

- Mole se svi koji mogu da pomognu da to odmah i učine. Kolegi Dušku Velkovskom je najhitnnije potreban smešataj (kod mene može da ostane dan ili dva, na žalost) - ko ima sobu ili bilo šta za iznajmljivanje neka se javi. Obezbedili smo pare za prva tri meseca kirije, a hborićemo se i za dalje. Ko hoće i može, neka mu donira na sledeći račun:

https://www.paypal.me/DVelkovski

- Potrebni su i kompjuteri, jer su njegovi oteti od strane navodnih izvršitelja. Duško je glavni urednik Global medije koju je uređivao iz svog stana. Naša borba ne prestaje, napisala je Vukica kod koje novinar trenutno boravi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.