NAKON BROJNIH POKUŠAJA ISELJENJA VIŠE NEMA KUDA! Pukovnik Lalović u 5 do 12 traži PRAVDU na Andrićevom vencu!
Pukovnik Gojko Lalović, Foto: Privatna arhiva

bori se!

NAKON BROJNIH POKUŠAJA ISELJENJA VIŠE NEMA KUDA! Pukovnik Lalović u 5 do 12 traži PRAVDU na Andrićevom vencu!

Podršku pukovniku na Andrićevom vencu pružila je i Združena akcija Krov nad glavom, koja je u tri navrata dosad odbranila porodicu Lalović od prinudnog iseljenja

Objavljeno: 13:56h

Pukovnik Gojko Lalović danas je u 5 do 12 (simbolično, u poslednjem trenutku pre nego što sa porodicom završi na ulici) predao lično molbu za hitan prijem kod predsednika republike, vrhovnog komandanta oružanih snaga.

Pukovnik je zatražio hitan razgovor sa predsednikom Vučićem u cilju rešavanja institucionalne golgote pukovnika Lalovića i njegove porodice, koju je Ministarstvo odbrane već u tri navrata uz pomoć javnog izvršitelja, vojne i civilne policije pokušalo prinudno da izbaci na ulicu iz doma na Bežanijskoj kosi.

foto: Privatna arhiva

Podsećamo, pukovnik Gojko Lalović nezakonito je penzionisan 2005. godine i uprkos šest presuda u svoju korist, nikada nije vraćen na posao, o čemu poseduje svu dokumentaciju. Nije mu omogućeno da u skladu sa novonastalim okolnostima uplati deo učešća ličnim sredstvima, jer kao penzionisano lice više nije mogao dobiti stambeni kredit.

Takođe, nije mu priznat ni iznos koji je tokom radnog veka uplaćivao u vojno- stambeni fond, a za koji poseduje potvrdu.

foto: Stefan Kojić

Pukovnik Lalović je kako kaže, prinuđen da se obrati predsedniku republike za hitan prijem kako sa porodicom ne bi završio na ulici jer Ministarstvo odbrane ne čini apsolutno ništa kako bi se našlo rešenje problema, uprkos brojnim apelima, štrajku, molbama i zahtevima odlikovanog pukovnika Lalovića da se ovaj problem reši sporazumnim putem, osim pokušaja prinudnih iseljenja uz angažovanje čak i vojne policije, što nije u skladu sa propisima.

Ako nadležni smatraju da su svi argumenti na njihovoj strani, zašto me nikada nisu primili na razgovor i saslušali moje argumente i dokumentaciju? Onaj ko nema silu argumenata, koristi argument sile, poručio je pukovnik Lalović.

foto: Privatna arhiva

Podršku pukovniku na Andrićevom vencu pružila je i Združena akcija Krov nad glavom, koja je u tri navrata dosad odbranila porodicu Lalović od prinudnog iseljenja i koja želi da ukaže na problematične izmene Zakona o izvršenju i obezbeđenju koje se pripremaju.

Združena akcija želi da ukaže na probleme novog nacrta Zakona o izvršenju i obezbeđenju. Zahvaljujući akcijama Krova nad glavom, skrenuli smo pažnju javnosti na važnost zaštite doma u postupku izvršenja. Istovremeno ukazali smo na niz problema kako sa Zakonom, tako i sa radom izvršitelja. Ovim nacrtom pravo na dom i dalje nije zaštićeno, a lična odgovornost izvršitelja kada krši zakon nije regulisana. Kaznena politika ostaje preblaga prema izvršiteljima, a pooštrava prema građanima koji solidarno brane svoje komšije, poručuje iz Združene akcije Krov nad glavom.

Nakon predaje zahteva, pukovnik Lalović i Združena akcija Krov nad glavom obišli su vojne beskućnike u hotelu Bristol, kako bi im pružili podršku tokom štrajka glađu zbog nerešenih stambenih problema.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.