OVO SU KABLOVI KOJE SU ISEKLI U BRUSU DA NAROD NE BI GLEDAO EMISIJU SA JUTKINOM ŽRTVOM! Ne zna se ko je to uradio
Kablovi isečeni u Domu kulture, Foto: Filip Plavčić, Privatna arhiva

bruka!

OVO SU KABLOVI KOJE SU ISEKLI U BRUSU DA NAROD NE BI GLEDAO EMISIJU SA JUTKINOM ŽRTVOM! Ne zna se ko je to uradio

Direktor City Servisa Zoran Radojković, ispričao je za naš portal šta se dešavalo u noći kada su stanovnici Brusa ostali bez kablovske televizije

Objavljeno: 15:27h
Milica Božinović

Bahati predsednik opštine Brus, Milutin Jeličić Jutka, napastvovao je žene iz ovog grada, a sve na konto toga što im je pomogao da se zaposle.

Jeličić je zauzvrat tražio da imaju seks sa njim. One koje su ga odbile prošle su torturu, dobile otkaz, a pretilo se i njihovim porodicama.

Njegova bivša sekretarica Marija Lukić bila je hrabra i odlučila da obelodani celu priču, a zatim Jutku dovede i do suda. Iako ga je prijavilo sedam žena, optužnica je podigunuta samo u slučaju Lukićeve. Suđenje je počelo 5. februara, a nastavak se očekuje 10. aprila.

Marijina ispovest emitovala se prošle srede na televiziji Prva, ali građani Brusa ostali su uskraćeni da čuju i vide ono što je Lukićeva ispričala. Naime, nešto pre 22 sata, stanovnici ovog malog mesta ostali su bez kablovske televizije.

Od lokalnog kablovskog operatera traženo je da isključi signal Prve TV, ali nakon odbijanja distributera da to učini, isključena je struja u Domu kulture gde se nalaze repetitori.

Struja je isključena smaou zgradi Doma kulture gde se nalaze repetitori
Struja je isključena smaou zgradi Doma kulture gde se nalaze repetitori foto: Filip Plavčić

Ekipa našeg portala je prilikom posete Brusu razgovarala sa direktorom City Servisa Zoranom Radojkovićem.

- Pet minuta pre 22 časa struja je nestala. Kada smo otišli da proverimo šta je uzrok nestanka, videli smo da je Dom kulture ostao bez nisko naponskog napajanja, znači da nije bilo struje u celoj zgradi, to jest, u zgradi gde se nalazi naša oprema i naša kablovska stanica. Kada smo pitali ljude iz EPS- a da li oni znaju nešto o tome, nisu bili upoznati sa bilo kakvim planiranim nestankom. Pitali smo domara zgrade koji njima održava električnu instalaciju, međutim on je rekao da je sve bilo u redu dok je bio na poslu i da ne zna šta se dešava. Čovek nije mogao da dođe pre jutra, imao je neke porodične probleme i na tome se završilo - objašnjava Radojković.

On dodaje da je istina da su kablovi bili isečeni u jednom naselju.

Isečeni kablovi u zgradi u Brusu
Isečeni kablovi u zgradi u Brusu foto: Privatna arhiva

- U pitanju je naselje koje ima četiri stambene zgrade i tu su kablovi isečeni. To nam je možda veći probelm od ovog nestanka struje. Jer, ako se to i dalje dešava, nije prijatno nikome - kaže naš sagovornik i dodaje:

- Isključili su struju i to je bilo dovoljno da se ne vidi Marijina ispovest, ali zašto su sekli kablove i tako uništili našu infrastrukturu, to mi nije jasno. To je sada sređeno, ali šta ako se ovo dogodi ponovo? Šta to znači, da ko hoće može da ide i seče kablove? Nikad za sve ovo vreme koliko radimo ništa slično se nije desilo. Mi ne znamo provereno ko je to učinio - objašnjava on.

Isečeni kablovi u zgradi u Brusu
Isečeni kablovi u zgradi u Brusu foto: Privatna arhiva

Radojković je za naš portal potvrdio da su njegovi radnici odbili da zahtev da kablovska bude isključena.

- Naravno da smo odbili da to učinimo, jer na šta to liči. To nije dolazilo u obzir, pa šta god bio razlog. Mi imamo ugovore sa nosiocima autorskih prava da taj program koji reemitujemo, reemitujemo u nepromenjenom obliku, bez ikakve selekcije - objašnjava on.

Radojković dodaje da mu pre svega nije jasno zašto isključiti struju, da građani Brusa ne vide Mariju ispovst, kada su građani čitave Srbije mogli da gledaju.

- Znate kako, taj problem sa Marijom i sa Jutkom je u Brusu već odavno. Oni su verovatno želeli da ceo grad ostane bez električne energije i da na taj način spreče ceo grad da gleda Mariju. Totalno je nebulozno bilo isključiti kablovsku, kada građani mogu da gledaju tu emsiju na bilo koji drugi način

On takođe dodaje da je većina ljudi bila revoltirana zato što nisu mogli da gledaju ostale kanale, a ne samo emisiju u kojoj je gostovala Marija Lukić.

- To je bilo sportsko veče. Neki su želeli da gledaju fudbal, neki Beoviziju. Brus je manje više upoznat s tim problemom oko Marije i Jutke i uglavnom se sve zna oko toga, ali to veče nije bilo samo u duhu njenog gostovanja. Veći revolt je izazvalo gašanje, a svi su ukapirali zbog čega je do toga došlo.

Radojković je naglasio da su se nezadovoljni građani to veče okupili ispred njihove kancelarije, s pitanjem - zašto čitav grad nema kablovsku?

- Možete misliti kako smo se mi osećali kada smo dobili najmanje 500 poziva u roku od deset minuta. Nismo stizali da pozovimo i proverimo o čemu se radi, jer se telefon usijao od poziva. Ovo je malo mesto, svi se znaju, nije ni malo prijatno, verujte nam. Pokušali smo sve to veče, jer mi imamo prava da uđemo u Dom kulture i da prođamo kroz prostorije da vidimo šta se dešava na kablovskoj stanici. Ali, nemamo pravo da bilo šta radimo u drugim prostorijama. Ako je ispala sklopka, ako je isključena, da li je slučajno ispala, da li je neko isključio fizički, mi nemamo prava da to proveravamo.

Radojković naglašava da ovaj incident nikako nije smeo da se dogodi.

Isečeni kablovi u zgradi u Brusu
Isečeni kablovi u zgradi u Brusu foto: Privatna arhiva

- Mi smo tu ispali "grbavi". Najmanje smo krivi, a najviše dužni. Jer nije problem samo kablovska televizija, već i internet. Bukvalno je naš sistem kompletno bio zaustavljen - kaže Radojković i dodaje da je sama kablovska proradila oko pet sati ujutru.

- Sve smo prijavili Ministrastvu unutrašnjih poslova, jer po zakonu to moramo da uradimo. Samo se nadamo da do slične situacije neće doći ponovo, jer sve ovo nema nikakvog smisla - zaključuje on.

Podsetimo, zbog nemogućnosti da gledaju emisiju o slučaju "Jutka" koji poslednjih godinu dana potresa Brus i Srbiju, desetine nezadovoljnih građana protestovalo je na ulicama Brusa, kao i ispred zgrade Opštine Brus.

Marija Lukić Jutkina bivša sekretarica, u martu prošle godine rešila je da stane na put bahatom ponašanju Jeličića i uznemiravanja koje je od njega konstantno trpela. Kao dokaz, u javnost je iznela preko 15.000 SMS poruka koje joj je on poslao. Iako joj je prećeno nakon što je bahatog šefa prijavila, njena hrabrost podstakla je ostale Jutkine druge žrtve da Milutina Jeličića, predsednika opštine i funkcionera SNS, prijave za seksualno uznemiravanje i napastvovanje.

BONUS VIDEO: ISPOVEST JOŠ JEDNE JUTKINE ŽRTVE: Probao je da me obljubi, a njegova sestra je sve gledala!


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.