MOLIM VAS DA NE POLITIZUJETE MOJ SLUČAJ: Marija Lukić se obratila VUČIĆU zbog slučaja s JUTKOM
Marija Lukić se zbog slučaja sa Jutkom, obratila predsedniku države, Foto: Printscreen/facebook, Printscreen/youtube, Beta/Miloš Miškov

skandal koji trese srbiju

MOLIM VAS DA NE POLITIZUJETE MOJ SLUČAJ: Marija Lukić se obratila VUČIĆU zbog slučaja s JUTKOM

"Govorila sam isključivo o Jeličiću, politikom se ne bavim"

Objavljeno:

Marija Lukić, koja je nakon dvogodišnjeg seksualnog uznemiravanja, prijavila predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutku, sada se na Tviteru obratila predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ne želeći da se, kako kaže, njen slučaj politizuje.

Lukić je Vučića zamolila da spor koji Osnovno javno tužilaštvo vodi protiv Jeličića, a u kojem je ona oštećeno lice, ne politizuje, jer taj spor nema veze sa politikom, osim činjenice da je Jutka polno uznemiravao i vršio nedozvoljene polne radnje zloupotrebom službenog položaja.

"Govorila sam isključivo o Jeličiću, politikom se ne bavim. Govorila sam da bi me konačno neko čuo, jer sam svima već pisala i niko ne odgovara. Njegova navodna ostavka je samo za medije, čovek i dalje sedi tamo gde je bio i vrši pritisak na sve što je u njegovom domenu", napisala je Lukić u jednom od svojih tvitova.

Sada se obratila direktno predsedniku Srbije.

"Poštovani, Aleksandre Vučiću ,molim Vas da spor koji OJT vodi protiv Jeličića, a u kom sam oštećeno lice, ne politizujete, jer isti sa politikom nema veze. Osim, kao što u optužnom predlogu piše, što je isti polno uznemiravao i vršio nedozvoljene polne radnje zloupotrebom službenog položaja."

Podsetimo, Marija Lukić je dve godine radila kao sekretarica Milutina Jeličića Jutke, koji joj je za to vreme poslao preko 15.000 lascivnih i vulgarnih sms poruka u kojima je poziva da bude intimna s njim. Osim toga, on je položajem ucenjivao da bude intimna s njim.

Kada Marija više nije mogla da izdrži, poruke je postavila na svoj Fejsbuk, a zbog toga je trpela pretnje "opasnih momaka" koji su je u jednom restoranu naterali da iste obriše, pod izgovorom da ono što je pisala nije istina. Taj razgovor je, na svu sreću, čuo neko od gostiju i prijavio slučaj policiji, posle čega joj je stigao poziv da se javi policiji kako bi dala izjavu. Na taj Način, Marijin slučaj je počeo da se "odmotava".

Nakon njene ispovesti u emisiji "Život priča", isključivanja struje tim povodom u celom Brusu i niza skandala, Jeličić je pod pritiskom podneo ostavku na funkciju predsednika opštine.

Lukić se nedavno pojavila i na protestu "Jedan od pet miliona" gde je rekla da njena borba nije politička,već je to borba za dostojanstvo, čast i pravdu.

Ona je takođe prijavila Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal zloupotrebu njenih fotografija i pretnje putem društvenih mreža. Tom prilikom je navela i neke od pretećih poruka koje je dobijala, poput onih da "pazi šta radi i kuda se kreće", da "ne izlazi sama po mraku" i slično.

Lukićeva je udata, ima dvoje dece, a svojom borbom je simbol za hrabrost žena u borbi protiv nasilja i seksualnog uznemiravanja.

BONUS VIDEO: Dođi, tu sam, očekujem te! Pogledajte šta je Sergej Trifunović poručio Nenadu Čanku samo za Espreso.co.rs (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.