BILI SMO U BRUSU I SRELI JUTKINU ŽENU! Sve vreme nas je gledala popreko! NAPASNIK JOŠ NIJE SMENJEN?!? (FOTO)
Tražili smo Jeličića po Brusu, tu je iako je dao ostavku, Foto: Filip Plavčić, Printscreen/Youtube

U ZEMLJU PROPAO

BILI SMO U BRUSU I SRELI JUTKINU ŽENU! Sve vreme nas je gledala popreko! NAPASNIK JOŠ NIJE SMENJEN?!? (FOTO)

Na naše pitanje da li je Jeličić u zgradi, rečeno nam je da "predsednik nije tu"

Objavljeno: 08:17h
Milica Božinović

O dugogodišnjem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki već mesecima bruji Srbija.

Dovoljno je samo izgovoriti njegovo ime i ljude već prolazi jeza.

Seksualno uznemiravanje, napastvovanje, poruke koje je slao svojim žrtvama, pretnje, strah, gubitak posla i pretnje upućene porodicama žena koje je polno uznemiravao, dokaz su da je Jeličić činio sve kako bi ostavrio svoje namere, po svaku cenu.

Ekipa Espresa posetila je Brus i tom prilikom pokušali smo da razgovaramo s Jeličićem, ali to nismo uspeli. Osvedočeni nasilnik kao da je u zemlju propao. Najpre smo se uputili u Opštinu Brus, ili kako meštani zovu ovu zgradu - "Jutkino utvrđenje". Međutim, tamo ga nismo zatekli.

foto: Filip Plavčić

Na naše pitanje da li je Jeličić u zgradi, rečeno nam je da "predsednik nije tu".

Kad smo upitali zašto ga i dalje nazivaju predsednikom kad je pre nekoliko dana, pod pritiskom, podneo ostavku, kratko su nam kazali: "predsednik je predsednik".

Jeličić je pre nekoliko dana u saopštenju za javnost naveo da podnosi ostavku na funkciju predsednika opštine, međutim, ne postoji zvaničan dokument koji bi to potvrdio.

Naime, Skupštini opštine Brus nije upućena njegova ostavka. Kako smo saznali tokom boravka u Brusu, naredno zasedanje na kojem bi Jeličićeva ostavka mogla biti tema trebalo bi da se održi tek za tri meseca.

Kad smo pokušali da saznamo gde možemo pronaći Jeličića, kako bismo s njim porazgovarli o jezivim ispovestima njegovih žrtava, rečeno nam je da je "predsednik siguno negde po gradu".

Ipak, Jeličića nije bilo nigde. S druge strane, tokom razgovora sa građanima Brusa naišli smo na Jutkinu lepšu polovinu, odnosno njegovu suprugu Ljilju. Naime, došli smo do saznanja da Jeličić često boravi u kafiću koji se nalazi preko puta zgrade opštine, ali ovog puta tamo nije bio.

Ipak, njegova supruga, maksimalno doterana, "okićena" zlatom, došla je, neki bi rekli u izvidnicu. Tokom razgovora sa sagovornicima, koji za Jeličića nisu imali nijednu lepu reč, Jeličićeva supruga na kratko nam je uputila preke poglede, a zatim ljutito otišla svojim putem.

Takođe, prema stanovnicima Brusa, lokalnog šerifa najviše je povredilo to što je predsednik Srbije u svojoj kampanji "Budućnost Srbije" "preksočio" Brus i Jutku, dok se ovaj trudio da za posetu Vučića sve bude "pod konac".

foto: Filip Plavčić

Podsetimo, Jeličića je prijavilo sedam žena, dok je optužnica podignuta samo u jednom slučaju.

U Osnovnom sudu u Brusu, 5. februara počelo je suđenje Jeličiću zbog sumnje da je izvršio nedovoljene polne radnje i polno uznemiravanje. On je na suđenju negirao sve optužbe. Nastavak suđenja zakazan je za 10. april, a tada bi kao svedoci trebale da se pojave i ostale žene koje je Jeličić uznemiravao.

Jeličić je rođen 22. juna 1962. godine u Kobilju kod Brusa. Tamo je završio o snovnu školu, a srednju ekonomsku u Kruševcu, a na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu je diplomirao 1987.

Od 1989. do 1991. godine radio je u Zemljoradničkoj zadruzi "Kopaoničanka" u Brusu. Što se tiče politike, Jeličić je najpre bio u Novoj Srbiji, da bi predsednik opštinskog odbora postao 2000. U više mandata je bio predsednik opštine Brus, najpre kao kadar NS, a onda kao predstavnik SNS.

Narodni poslanik bio je od 2003. do 2006. godine i od 2008. do 2012. godine.

BONUS VIDEO: ESPRESO INTERVJU: Mina Kus


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.