PROJEKAT VREDAN 3 MILIONA EVRA: Ovako danas izgledaju Jadranska i Glavna gradska ulica u Aranđelovcu (FOTO) (VIDEO)
Glavna gradska ulica u Aranđelovcu, Foto: Stefan Kojić

NOVO LICE ARANĐELOVCA

PROJEKAT VREDAN 3 MILIONA EVRA: Ovako danas izgledaju Jadranska i Glavna gradska ulica u Aranđelovcu (FOTO) (VIDEO)

Sasvim novi izgled centra grada, koji Aranđelovac čini još privlačnijom turističkom destinacijom

Objavljeno: 14:44h
Bojana Kontić

Zahvaljujući velikim ulaganjima, ali i dobrim projektima sa kojima je opština Aranđelovac konkurisala na nivou republike, u ovom gradu je rekonstruisano nekoliko važnih institucija iz oblasti zdravstva i obrazovanja, ali i Glavna gradska ulica i Jadranska ulica.

Obnova Glavne gradske ulice, duge 2.7 km, koja vodi do jednog od najlepših parkova u Srbiji, parka Bukovičke banje, trajala je 6 godina, a ovaj vremenski period bio je dovoljan kako bi se u njoj promenilo apsolutno sve, od instalacija, asfalta i trotoara, pa do rasvete, saobraćajne signalizacije i zelenila.

Ovako nakon rekonstrukcije Glavne gradske ulice i Jadranske ulice izgleda centar Aranđelovca:

1 / 13 Foto: Stefan Kojić

Time je upotpunjena lepota ovog šumadijskog grada, ali i olakšana svakodnevnica svih učesnika u saobraćaju. Urađena je kompletno nova asfaltna podloga, a zamenjene su i vodovodne i kanalizacione instalacije koje, na pojedinim delovima, nisu menjane skoro 100 godina

- Sve instalacije smo supustili ispod zemlje, uradili smo trotoare - zadnja faza urađena je u granitu, posadili smo nekoliko stotina drveća, a na procesu ozelenjavanja će se još raditi. Projekat smo radili iz sopstvenog budžeta, a moram da napomenem da se nismo zaduživali - rekao je za portal Espreso predsednik opštine Bojan Radović i dodao da je opština do sada vratila šest miliona evra duga, čime ostaje samo još jedan milion.

Predsednik opštine Aranđelovac, Bojan Radović
Predsednik opštine Aranđelovac, Bojan Radović foto: Stefan Kojić

U narednom periodu planirano je dalje ozelenjavanje i postavljanje saobraćajne i pešačke signalizacije što će, uz ideju da Jadranska ulica postane kulturna i slikarska oaza, sa postavljenim umetničkim panelima i rasvetom, centru grada dati sasvim novi izgled i učiniti Aranđelovac još privlačnijom turističkom destinacijom.

Tekst je objavljen u sklopu projekta "Aranđelovac - opština po mojoj meri" koji se realizuje uz podršku opštine Aranđelovac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu, nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pogledajte u videu kako sada izgleda centar Aranđelovca:

BONUS VIDEO: NOVI SJAJ KULTNE SALE VOC U ARANĐELOVCU: Donedavno ruiniran objekat, ponovo spreman za sportske aktivnosti!


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.