VELIKI PROJEKAT OPŠTINE ARANĐELOVAC: Ruinarana sala VOC-a nakon rekonstrukcije vratila STARI SJAJ (FOTO) (VIDEO)
Nekad i sad: Sala "Vaspitno - obrazovnog centra" u Aranđelovcu, Foto: Privatna arhiva, Stefan Kojić

ARANĐELOVA - OPŠTINA PO MOJOJ MERI

VELIKI PROJEKAT OPŠTINE ARANĐELOVAC: Ruinarana sala VOC-a nakon rekonstrukcije vratila STARI SJAJ (FOTO) (VIDEO)

Od donedavno potpuno ruiniranog objekta, ostale su samo fotografije, a ono što smo zatekli na licu mesta su najsavremeniji uslovi, kako za odvijanje nastave, tako i za ostale sportske aktivnosti

Objavljeno: 12:56h
Bojana Kontić

Da se u Aranđelovcu tokom 2018. godine radilo punom parom, dokaz su mnogi realizovani projekti, među kojima se istakla i potpuna rekonstrukcija sale "Vaspitno - obrazovnog centra" (VOC).

Od donedavno potpuno ruiniranog objekta, ostale su samo fotografije, a ono što smo zatekli na licu mesta su najsavremeniji uslovi, kako za odvijanje nastave, tako i za ostale sportske aktivnosti.

Krov koji prokišnjava, uništene sanitarije, oštećeni zidovi, fasada i parket, sada su samo ružna prošlost, a objektu od velikog značaja za učenike, sportiste i rekreativce, vraćena je stara funkcija.

Na fotografijama pogledajte kako je sala izgledala pre rekonstrukcije:

1 / 7 Foto: Privatna arhiva

Zahvaljujući odličnoj saradnji Vlade Republike Srbije i Opštine Aranđelovac obezbeđena su sredstva za potpunu sanaciju ovog objekta, a vrednost radova iznosila je 400 hiljada evra.

Velikim naporima nadležnih ministarstava i lokalne samouprave sala u kojoj su stasavali mnogi sportisti vratila je svoju nekadašnju lepotu. Urađena je nova fasada, izolacija, krov, zamenjena stolarija, uređene svlačinice i toaleti, a postavljen je i najmoredniji parket uz nove koševe i golove. Hala je sada uređena tako da se u njoj mogu održavati mečevi po najmodernijim standardima i propozicijama.

Ovako sada izgleda moderna, rekonstruisana sala koja ispunjava sve uslove za odvijanje nastave i ostalih sportskih aktivnosti:

1 / 10 Foto: Privatna arhiva

Predsednik opštine Aranđelovac Bojan Radović, rekao je za portal Espreso da će rekonstrukcijom sale VOC preko 1.200 dece u sklopu Tehničke i Osnovne škole koje se nalaze u tom kompleksu, moći normalno da sprovodi sve fizičke aktivnosti.

- Pored dece koja će ovde imati nastavu, povećaćemo i broj termina za sve naše sportiste i klubove, kojih u opštini ima preko 70. Oni će nakon završetka nastave, moći da koriste salu VOC-a čime će se rasteretiti i glavna sportska hala.

U proteklih nekoliko godina Opština Aranđelovac je uložila milione evra u obnovu i sanaciju objekata. Najviše sredstava obezbeđeno je zahvaljujući saradnji sa Vladom Republike Srbije, koja je pokazala najveće razumevanje za lokalne potrebe, ali i planskom politikom vođenja javnih interesa, apliciranjem za projekte o kojima niko nije godinama vodio računa.

Obnovljeno je na desetine objekata: škola, vrtića, sportskih sala, zgrada sudstva, istorijskih građevina, a takođe je rekonstruisano desetine kilometara lokalnih i magistralnih puteva.

U videu pogledajte kako sada izgleda sala "Vaspitno - obrazovnog centra" u Aranđelovcu:

Tekst je objavljen u sklopu projekta "Aranđelovac - opština po mojoj meri" koji se realizuje uz podršku opštine Aranđelovac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu, nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

BONUS VIDEO: VAŽNA GODINA ZA ARANĐELOVAC: Izgrađen najsavremeniji poliklinički centar u ovom delu Srbije!


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.