BOLNICA U ARANĐELOVCU BIĆE JEDNA OD NAJSAVREMENIJIH U SRBIJI: Izgrađena poliklinika, a to je tek početak (VIDEO)
Opšta bolnica u Aranđelovcu, Foto: Stefan Kojić

GODINA VELIKIH ULAGANJA

BOLNICA U ARANĐELOVCU BIĆE JEDNA OD NAJSAVREMENIJIH U SRBIJI: Izgrađena poliklinika, a to je tek početak (VIDEO)

Tokom nešto više od dva meseca, koliko polikliničko odeljenje Opšte bolnice u Aranđelovcu radi, na preglede je došao veliki broj pacijenata, a najsavremenija oprema znatno je unapredila i olakšala dijagnostiku

Objavljeno: 12:57h
Bojana Kontić

Zdravstvena nega u Aranđelovcu od prvog oktobra drastično je unapređena jer je sa radom počeo najsavremenije opremljen poliklinički centar u ovom delu Srbije. Na čak 800 kvadrata nalazi se prostor za lekarske ordinacije i prijem pacijenata, a projekat vredan 800 hiljada evra rezultat je sjajne saradnje opštine Aranđelovac, Vlade Republike Srbije i lokalnih privrednika.

Opšta bolnica Aranđelovac
Opšta bolnica Aranđelovac foto: Stefan Kojić

Tokom nešto više od dva meseca, koliko polikliničko odeljenje Opšte bolnice u Aranđelovcu radi, na preglede je došao veliki broj pacijenata, a najsavremenija oprema znatno je unapredila i olakšala dijagnostiku.

Čekaonica u polikliničkom odeljenju opšte bolnice u Aranđelovcu
Čekaonica u polikliničkom odeljenju opšte bolnice u Aranđelovcu foto: Stefan Kojić

Ono što je posebno značajno za sve pacijente Aranđelovca, ali i okoline, jeste puštanje u rad najsavremenijeg skenera, zahvaljujući kome će više od 80 hiljada ljudi koji gravitiraju ka aranđelovačkoj Opštoj bolnici imati najbolje uslove. Dijagnostički aparat ovog tipa ne postoji ni u jednoj lokalnoj bolnici u Srbiji, a njegovim radom rasteretiće se i bolnica u Kragujevcu, u kojoj na dijagnostiku čeka više od 500 hiljada građana.

1 / 8 Foto: Stefan Kojić

Takođe je počeo sa radom i Aparat za merenje mineralne koštane srži, odnosno dijagnostikovanje osteoporoze u organizmu, koji se nalazi u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju Bukovička banja.

Bolji uslovi, unapređena usluga, znatno smanjene gužve i vreme čekanja na preglede, samo su neki od benefita za pacijente Aranđelovca i okolnih mesta, ali i tek deo onoga što će se rekonstrukcijom celokupne gradske bolnice postići po pitanju zdravstvene nege pacijenata.

1 / 14 Foto: Stefan Kojić

Kako nam je rekao predsednik opštine Aranđelovac Bojan Radović, izgradnjom polikliničkog dela, pacijenti više ne nailaze na gužve, jer se u njemu nalaze sve specijalističke ordinacije, a u izgradnju je uloženo oko milion evra. Ono što posebno ističe, jeste rekonstrukcija čitave bolnice, koja će početi naredne godine, a plan je da bude završena u roku od dve godine. Time će Opšta bolnica u Aranđelovcu će biti jedna od najsavremenijih u Srbiji.

Bojan Radović, predsednik opštine Aranđelovac
Bojan Radović, predsednik opštine Aranđelovac foto: Stefan Kojić

- Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima odobrila nam je projekat vredan preko 10 miliona evra, kada su u pitanju građevinski radovi na rekonstrukciji cele gradske bolnice. Zajedno sa kompanijom Bekament uradili smo projekat kompletne gradske bolnice koji je vredan preko 100.000 evra. Dakle, dobićemo 10 miliona evra za građevinske radove na bolnici površine 7 hiljada kvadrata i pored toga, preko dva miliona evra za opremanje bolnice - zaključio je Radović.

Tekst je objavljen u sklopu projekta "Aranđelovac - opština po mojoj meri" koji se realizuje uz podršku opštine Aranđelovac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu, nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

BONUS VIDEO: NOVI SJAJ KULTNE SALE VOC U ARANĐELOVCU: Donedavno ruiniran objekat, ponovo spreman za sportske aktivnosti!


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.