JOŠ JEDAN TROPSKI DAN JE PRED NAMA: Temperatura i do 38 stepeni, a onda OBRT!
Vrućina, Foto: Emilija Jovanović

RHMZ

JOŠ JEDAN TROPSKI DAN JE PRED NAMA: Temperatura i do 38 stepeni, a onda OBRT!

Najniža temperatura od 18 do 24

Objavljeno:

U Srbiji će danas biti sunčano i veoma toplo vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom se kasnije popodne i uveče očekuju u zapadnim i severnim, ponegde i u centralnim predelima.

Južni i jugoistočni vetar biće slab do umeren, a krajem dana i noću na severozapadu duvaće severozapadni.

Najniža temperatura od 18 do 24, najviša od 34 do 38 stepeni.

1 / 3 Foto: Nenad Kostić

U Beogradu će sutra takođe biti sunčano i veoma toplo vreme. Uveče se uz lokalni razvoj oblačnosti u pojedinim delovima grada očekuju kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom.

Duvaće slab so umeren južni i jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura oko 23, na širem području grada oko 19, najviša dnevna oko 36.

U Srbiji će za vikend opasti temperatura i u većini mesta biti od 25 do 30, osim na krajnjem jugu gde će i dalje biti veoma toplo. U nedelju će u svim predelima biti od 23 do 28 stepeni.

U subotu se čekuje naoblačenje s kišom, pljuskovima, grmljavinom, padom temperature i povremeno umerenim i jakim severozapadnim vetrom. ;Pre podne zahvatiće zapadne i jugozapadne predele Srbije i zapad Vojvodine, a popodne i uveče i ostale krajeve.

Biometeorološka prognoza za petak, 4. avgust 2023: Vreme će nepovolјno uticati na većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba pa im se savetuje oprez, smanjenje fizičkih aktivnosti i pridržavanje saveta lekara. Promenlјivo raspoloženje, pospanost i smanjena koncentracija su moguće reakcije meteoropata.

Bonus video:

06:16

Espreso Modna Policija: Nada Macura

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.