RISTIĆ NAJAVIO I TROPSKE NOĆI I NEPOGODE: U Srbiju stiže OPASNA KOMBINACIJA VREMENA!
Ivan Ristić, Foto: Kurir TV

VREMENSKA PROGNOZA

RISTIĆ NAJAVIO I TROPSKE NOĆI I NEPOGODE: U Srbiju stiže OPASNA KOMBINACIJA VREMENA!

Meteorolog Ristić je upozorio na tropske noći

Objavljeno:

Ivan Ristić, meteorolog, rekao je u svom gostovanju na Kurir televiziji, kakvo će vreme biti i kada nas očekuju superćelijske oluje koje su najavljivane...

On je danas dao detaljnu vremensku prognozu za naredne dane, donoseći vesti o promenljivim uslovima koji očekuju građane u predstojećem periodu.

- Nakon svežijeg dana danas, četvrtak i petak će doneti znatno toplije temperature, a za vikend će se ponovo osvežiti. Međutim, najveća pažnja je usmerena ka sutrašnjem i preksutrašnjem danu, kada se očekuju tropski dani sa temperaturama od 33 do 38 stepeni - rekao je Ristić.

1 / 5 Foto: Tamara Trajković

Meteorolog je upozorio na tropske noći u petak ujutru, što će dodatno uticati na vremenske prilike u većim gradovima. Međutim, glavna briga leži u dolasku jakog ciklona iz pravca Italije, koji će, kako je objašnjeno, dovesti do ekstremnih vremenskih pojava.

- Visinska dolina prema Italiji će dovesti do formiranja jakog ciklona koji će se polako premeštati prema istoku. Očekujemo da će ciklon biti izuzetno snažan, a poseban problem predstavlja činjenica da je temperatura mora, posebno Jadranskog mora, izuzetno visoka, od 27 do 29 stepeni - rekao je Ristić.

On tvrdi, da će ova kombinacija pogodovati pojavi obilnih padavina, grmljavinskim olujama i na kopnu i na moru.

- Zemlje u regionu, kao što su Italija, Slovenija i Hrvatska, suočiće se sa velikim problemima i ekstremnim vremenskim neprilikama, uključujući i opasne oluje na plažama.

Navedeni oblaci se očekuju da stignu u subotu, te je izdato upozorenje za subotu popodne i noć na subotu i nedelju, kada će pasti velika količina kiše u Srbiji.

On je naveo da bi u nekim naseljenim mestima moglo pasti i do 50 milimetara.

- Cela Srbija će biti obuhvaćena ovom olujnom zonom, tako da nema pošteđenih. Ako više od 20 milimetara kiše padne u nekom naseljenom mestu, to može dovesti do poplava po ulicama i kanalizacijama, a odvodi će prestati da funkcionišu. Preporučujemo građanima da preduzmu neophodne mere i očiste odvode kako bi smanjili rizik od poplava - upozorio je.

Bonus video:

05:11

NEPROCENJIVI SAVETI GASTROENTEROLOGA: LETO, ISHRANA

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.