RHMZ IZDAO UPOZORENJE KOJE VAŽI ZA CELU ZEMLJU: Upaljen meteo alarm, zna se šta nas čeka za VIKEND!
Beograd, Foto: Aleksandra Čolić

VREME U SRBIJI

RHMZ IZDAO UPOZORENJE KOJE VAŽI ZA CELU ZEMLJU: Upaljen meteo alarm, zna se šta nas čeka za VIKEND!

Najniža temperatura od 16 do 22, najviša od 33 do 36

Objavljeno:

U Srbiji danas pretežno sunčano i osetno toplije vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar slab i umeren južni i jugozapadni. Najniža temperatura od 16 do 22, najviša od 33 do 36.

Vreme
foto: PRINTSCREEN/RHMZ

I u Beogradu danas pretežno sunčano i osetno toplije. Vetar slab i umeren južnih pravaca. Najniža temperatura oko 22, najviša oko 35.

Upozorenje na visoke temperature

Vreme
foto: PRINTSCREEN/RHMZ

"Danas i sutra na području Srbije pretežno sunčano i veoma toplo sa maksimalnim temperaturama od 34 do 38 °C, u Beogradu oko 35 °C", upozorio je RHMZ.

Promena vremena

Vreme
foto: PRINTSCREEN/RHMZ

"Naoblačenje i osetno zahlađenje sa kišom i plјuskovima sa grmlјavinom, kao posledica izraženog hladnog fronta, koje će u subotu ujutro i pre podne zahvatiti severne i zapadne krajeve, tokom poslepodneva će se proširiti i na ostale, pri čemu će duvati umeren i jak zapadni i severozapadni vetar. Lokalno se očekuju i obilnije padavine (posebno u subotu, kada bi za 24 h palo između 40 – 50 mm kiše)", stoji u najavi RHMZ.

Upaljen meteo alarm

Vreme
foto: PRINTSCREEN/RHMZ

Zbog ekstremno visokih temperatura na snazi je danas u celoj Srbiji, naranžasti meteo alarm, što znači da je vreme opasno

Vreme narednih dana

U petak sunčano i vrućina uz temperature oko 35°C na severu, a na jugu do 40°C. Vetar slab do umeren južni i jugoistočni. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 18°C do 24°C, a maksimalna od 34°C na severu Vojvodine do 40°C na jugu Srbije. Uveče su mogući ređi lokalni pljuskovi po Vojvodini. Temperatura u 22h od 24°C do 30°C.

Za vikend bi nastupilo izraženije osveženje sa kišom, pljuskovima i mogućim lokalnim nepogodama u subotu popodne. Zahlađenje prvo zahvata severne i zapadne predele, a popodne južne, gde će biti vrlo toplo u prvom delu dana. U nedelju u svim krajevima svežije sa kratkotrajnom kišom ponegde. U ponedeljak sunčani periodi i svežije od proseka. Od utorka toplije.

04:02

OPASNOST PO ZDRAVLJE: BEZ OVOGA NE IZLAZITE NAPOLJE! Kardilog preoručuje mere zaštite, hidratacije i ishrane tokom letnjih vrućina

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.