ROBOTI ZA UKLANJANJE MINA: Rusija neutralizovala oko 19 hiljada eksplozivnih naprava u Nagorno-Karabahu!
Ruski mirovnjaci očistili skoro 160 km puteva i 440 hektara, Foto: Print Screen Youtube

čišćenje

ROBOTI ZA UKLANJANJE MINA: Rusija neutralizovala oko 19 hiljada eksplozivnih naprava u Nagorno-Karabahu!

Pronađene mine se uklanjaju i uništavaju na posebno opremljenom poligonu ili na licu mesta uz primenu svih mera bezbednosti

Objavljeno: 08.01.2021. 13:58h

Ruske inžinjerske jedinice iz Međunarodnog centra za uklanjanje mina Ministarstva odbrane Rusije koje rade na deminiranju teritorije Nagorno-Karabaha, do sada su očistile 440 hektara i neutralizovale skoro 19.000 eksplozivnih naprava, saopštilo je danas rusko ministarstvo.

"Tokom operacije, inžinjerske jedinice ruskih mirovnih snaga u Nagorno-Karabahu očistile su skoro 440 hektara od neaktiviranih ubojnih sredstava, oko 160 kilometara puteva, 617 stambenih zgrada, uključujući 22 društveno značajna objekta, a neutralizovano je 19.000 eksplozivnih predmeta", navodi Ministarstvo, prenosi TAS S.

Ruski mirovnjaci prilikom uništavanja mina koriste savremene robotske sisteme. Pronađene mine se uklanjaju i uništavaju na posebno opremljenom poligonu ili na licu mesta uz primenu svih mera bezbednosti, dodaje se u saopštenju.

Uz posredovanje Moskve, BAku i Jerevan su se dogovorili da u potpunosti prekinu sukobe oko Nagorno-Karabaha, oblasti u Azerbejđanu s većinskim jermenskim stanovništvom.

Sporazum je predviđao razmenu zarobljenike i tela mrtvih, a jedinice ruske 15. motorizovane brigade čine glavninu kontingenta mirovnih snaga raspoređenih u ovom regionu, koje nadgledaju sprovođenje mirovnog sporazuma, podseća agencija.

(Espreso.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media