FBI PONUDIO NAGRADU OD 50.000 DOLARA: Snimak otkriva JEZIV detalj o NAPADAČU, pronađeni eksplozivi!
Ilustracija, Foto: EPA-EFE/ JUSTIN LANE

bomba

FBI PONUDIO NAGRADU OD 50.000 DOLARA: Snimak otkriva JEZIV detalj o NAPADAČU, pronađeni eksplozivi!

Nagrada 50 hiljada dolara za informacije o osumnjičenom

Objavljeno:

Američki Federalni istražni biro (FBI) ponudio je nagradu do 50.000 dolara za informacije koje bi pomogle istragu o tome ko je postavljao improvizovane eksplozivne naprave u sedište odbora američkih političkih partija u Vašingtonu.

Bezbednosne službe primile su u sredu izveštaje o dva sumnjiva cevasta ekslozivna uređaja, po jednom u sedištima Republikanskog nacionalnog komiteta i Demokratskog nacionalnog komiteta, navodi se u saopštenju FBI-ja, prenosi Rojters.

Saopštenje je pratila fotografija jednog maskiranog osumnjičenog koji s kapuljačom i u rukavicama nosi neki sumnjivi predmet.

"FBI nudi nagradu do 50.000 američkih dolara za informacije koje bi dovele do lokacije i hapšenja osumnjičenog", navodi se u saopštenju FBI-ja.

Ej-Bi-Si je izvestio da su tehničari za bombe upotrebili vodene topove da bi onesposobili eksplozivne naprave u sredu, baš u trenutku kada su pristalice američkog predsednika Donalda Trampa uletele u zgradu na Kapitol hilu, gde su poslanici potvrđivali pobedu novoizabranog predsednika Džoa Bajdena.

Tramp je u početku pohvalio svoje pristalice, ali je kasnije osudio nasilje, a poslanici su bili prisiljeni na evakuaciju nakon što su Trampove pristalice razbile prozore na zgradi Kongresa i ušle unutra.

Nasilje, u kome je do sada potvrđeno pet žrtava, usledilo je nakon skupa na kojem je Tramp pozvao svoje o pristalice da se bore za poništavanje rezultata predsedničkih izbora 3. novembra na kojima je izgubio, podseća Rojters.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.