OVA ŽENA JE 35 GODINA PROVELA U ZATVORU ZA UBISTVO KOJE NIJE POČINILA: Detektivi joj NAMESTILI zbog JEDNOG DETALJA
Keti Vuds, Foto: Youtube printscreen

KONAČNO DOBILA PRAVDU

OVA ŽENA JE 35 GODINA PROVELA U ZATVORU ZA UBISTVO KOJE NIJE POČINILA: Detektivi joj NAMESTILI zbog JEDNOG DETALJA

Keti Vuds (68) nastaviće da zahteva dodatnu odštetu od grada Renoa i bivših detektiva koje optužuje da su joj prisilili izmišljeno priznanje

Objavljeno:

Žena koja je provela 35 godina u zatvoru za ubistvo koje nije počinila, dobitće tri miliona dolara odštete , rekla je u sredu njena advokatkinja.

Keti Vuds (68) nastaviće da zahteva dodatnu odštetu od grada Renoa i bivših detektiva koje optužuje da su joj prisilili izmišljeno priznanje dok je bila pacijentkinja u psihijatrijskoj bolnici u Luizijani 1979. godine, prema njenoj advokatkinji Elizabet Vang.

Vuds je puštena iz zatvora 2015. godine, kada su novi dokazi povezali ubistvo studentkinje koledža u Renou iz 1976. godine sa zatvorenikom iz Oregona, Rodijem Halboverom, koji je od tada osuđen za dva ubistva na području zaliva San Francisko koja su se dogodila u istom periodu.

DNK je uzet iz opuška koja je pronađen na mestu zločina.

Vuds, koji sada živi sa rođacima u blizini grada Anakortes, u Vašingtonu, bila je žena koja je najduže ikada bila nevina u zatvoru, u istoriji Sjedinjenih Država.

- Vuds je bio izuzetno psihotična i nikada nije trebalo da bude ispitivana od strane detektiva koji su istraživali ubistvo 19-godišnje Mišel Mičel, rekla je njena advokatkinja Vang.

Vlasti veruju da je pravi ubica Halbover silovao i ubio šest žena i devojaka - uključujući Mišel u Renou 1976. Ali, on je optužen samo za dva ubistva i prošle godine je osuđen na doživotni zatvor zbog ubistava 17-godišnje Pole Bakter i 18-godišnje Veronike Kasio.

Federalna tužba podneta 2016. godine u ime Keti Vuds kaže da je optužena bila slabo obrazovana žena s teškim mentalnim bolestima koju su vlasti "namerno targetirale".

U Renou je radila kao šankerka kada je Mišel ubijena. Kasnije se preselila u Luizijanu, a majka ju je predala psihijatrijskoj bolnici, gde je Vuds rekla savetniku da je "devojka po imenu Mišel ubijena u Renou."

Javna braniteljka okruga Vašo Mejzi Puniš rekla je za AP 2014. godine da se Vuds nije sećala priznanja dok je bio u bolnici.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Daily mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.