Nevin proveo u zatvoru 17 godina, ove dve fotografije otkrivaju zašto (FOTO)
Foto: Policija Kanzas Siti

zastareo slučaj

Nevin proveo u zatvoru 17 godina, ove dve fotografije otkrivaju zašto (FOTO)

Radi se Riku Amosu, koji je živeo blizu prodavnice, ali je i jako ličio na Džonsa

Objavljeno:

Premda je Džons za vreme pljačke bio u stanu kod devojke, svedoci su ga prepoznali, te je osuđen na 19 godina zatvora, budući da je već bio na uslovnoj slobodi. Žalio se više puta, no pušten je tek lani, kada su članovi organizacije koja pomaže nevino osuđenima pronašli pravog lopova.

Nevini muškarac koji je proveo 17 godina u američkom zatvoru zbog pljačke koju nije napravio, traži od države milion dolara odštete. Ričard Džons pogrešno je optužen nakon što je 1999. muškarac jednoj ženi ukrao mobilni ispred trgovine u Kanzas Sitiju, piše Daily Mail.

Svedoci su lopova opisali kao Latinosa ili crnoputog muškarca, koji je imao dugu kosu povučenu prema natrag. Premda je Džons za vreme pljačke bio u stanu kod devojke, svedoci su ga prepoznali, te je osuđen na 19 godina zatvora, budući da je već bio na uslovnoj slobodi. Žalio se više puta, no pušten je tek lani, kada su članovi organizacije koja pomaže nevino osuđenima pronašli pravog lopova.

Radi se Riku Amosu, koji je živeo blizu prodavnice, ali je i jako ličio na Džonsa. Amos je pronađen nakon što su Jonesu drugi zatvorenici govorili kako jako podseća na njega.

Tada su žrtvi pljačke pokazali fotografije Džonsa i Amosa, i ona nije mogla da odluči ko je pravi pljačkaš.

Džons je pušten, a Amosu se više ne može suditi zbog zastarelosti. Džons, čije ćerke su odrasle dok je on bio iza rešetaka, i danas imaju 24 i 19 godina, sada tuži državu Kanzas i traži da ga se službeno proglasi nevinim.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/vecernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.