PRAVOSLAVNI SVEŠTENIK OJADIO VERNIKE ZA VIŠE OD MILION EVRA! Lagao narod da će biti MITROPOLIT, i nudio im...
Crkva, Foto: Tamara Trajković

grčka

PRAVOSLAVNI SVEŠTENIK OJADIO VERNIKE ZA VIŠE OD MILION EVRA! Lagao narod da će biti MITROPOLIT, i nudio im...

Pravoslavni sveštenik ošteti vernike za više od milion evra

Objavljeno:

Sveštenik (68) iz Soluna koji se sumnjiči da je vernike oštetio za više od milion evra, nastavlja da obavlja službu u Crkci Svetih Kirila i Metodija.

On kaže da sve što želi je da služi u istoj crkvi u kojoj je decenijama, ali ne krije da je Tužilaštvo pokrenulo istragu o njegovom slučaju.

"Ne mogu da govorim na tu temu, Tužilaštvo mi ne dozvoljava. Ne plašim se, da se plašim ne bih bio u hramu, krio bih se od sveta. Nisam pobegao, ne krijem se, uvek sam na raspolaganju vlastima", rekao je on.

Crkva
Crkvafoto: Tamara Trajković

On se sumnjiči da je sa svoja dva pomoćnika od novembra 2018. godine, do 24. februara prošle godine prilazio ljudima i uveravao ih da bi on mogao da postane sledeći solunski mitropolit i da bi oni zbog toga mogli da imaju korist.

Da bi bili što uverljiviji žrtvama su pokazivali lažna pisma koje je on navodno dobijao od verskih i državnih organa i od njih zbog toga uzimao novac.

Istraga će pokazati da li su oni zaista prevarom uzeli 1.340.000 evra od žrtava.

Do sada je nakon prijave nekoliko meštanina utvrđeno da je novac prebačen na račun sveštenikovih saučesnika.

Policija je u međuvremenu zaplenila luksuzno vozilo, dva kompjutera, štampač, dva USB-a, razne računovodstvene knjige, razna pisma i beleške, kao i dva mobilna telefona.

Bonus video:

00:53

SVEŠTENIK RAZREŠIO DILEMU DA LI JE PRAVILNO REĆI USKRS ILI VASKRS: Jaja imaju posebnu simboliku, ona ustvari PREDSTAVLJAJU JEDNO

(Espreso/ Telegraf/ M.M/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.