PANIKA U OSNOVNOJ ŠKOLI: Direktor škole poslao pismo roditeljima, upozorio ih da ČUVAJU ĆERKE
Učenica, Foto: Profimedia

strašno!

PANIKA U OSNOVNOJ ŠKOLI: Direktor škole poslao pismo roditeljima, upozorio ih da ČUVAJU ĆERKE

Direktor katoličke škole za devojčice u nemačkom gradu Regensburgu je poslao šokantno pismo roditeljima

Objavljeno:

Direktor katoličke škole za devojčice u nemačkom gradu Regensburgu je poslao šokantno pismo roditeljima, u kojima upozorava da ne puštaju devojčice da idu same u školu.

Pismo je šokiralo roditelje, ali direktor, a i portparolka policije, smatraju da je opravdano, nakon izveštaja o mogućem silovanju.

- Lokalni park i oblast železničke stanice su žarište kriminala i u toku dana, uprkos pojačanom prisustvu policije i službi bezbednosti. Učenici treba da koriste samo dobro osvetljene staze i ne bi trebalo da idu sami do škole - napisao je između ostalog direktor škole u pismo.

"Ovo nije mesto zločina, ali..."

Portparolka Eparhije Regenzburg, Korin Vildtier, čija fondacija podržava žensku školu "St. Marien" rekao je u subotu da cilj pisma ni na koji način nije da izazove nesigurnost kod roditelja i učenika.

- Regensburg nije mesto zločina. Ali škola je želela da podigne svest o pažnji koja se posvećuje deci - navela je portparolka.

To je bilo preventivno pismo. Za 17 godina koliko sam direktor, nikada se ništa nije dogodilo. Ali bezbednost je uvek problem u školi, ne samo sada - rekao je direktor škole Hans Lindner za "Mittelbaierische Zeitung".

Okidač su bila dva navodna silovanja oko železničke stanice u Regenzburgu, u blizini koje se nalazi škola. Međutim, u slučaju za koji se navodi da se dogodio u lokalnom parku u januaru, policija je objavila da je navodno žena dala lažne informacije u prijavi. Za jedno silovanje su optužena dvojica Tunižana (20 i 22 godine), koji se nalaze u pritvoru.

Porast broja silovanja

U 2023. godini su značajno porasli slučajevi, između ostalog, seksualnih delikata i fizičkih povreda u Bahnhofsviertelu.

U 2022. godini oko Glavne stanice registrovano je 748 krivičnih dela, a 2018. godine 875. - Brojke za ovu 2023. godinu na području stanice premašiće brojke iz prethodnih godina, kaže portparolka policije.

Bonus video:

04:45

AKO SE SILOVANJE NE PRIJAVI NAKON 72 ČASA SUĐENJE JE ĐAVOLSKI TEŽAK POSAO! Advokat: Postoji način da se olakša žrtvama, evo i koji

(Espreso/Feniks/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.