OVO SE ČEKALO! Oglasio se Netanjahu nakon odluke Međunarodnog suda, poručio je samo JEDNO...
Benjamin Netanjahu, Foto: EPA/JIM HOLLANDER

ništa od smirivanja tenzija

OVO SE ČEKALO! Oglasio se Netanjahu nakon odluke Međunarodnog suda, poručio je samo JEDNO...

Današnja odluka MSP-a je samo privremena mera

Objavljeno:

Izrael će nastaviti da brani sebe i svoje građane uz istovremeno poštovanje međunarodnog prava, rekao je danas izraelski premijer Benjamin Netanjahu nakon presude Međunarodnog suda pravde u Hagu.

Najviši sud Ujedinjenih nacija nije naložio prekid vatre u Gazi u slučaju genocida, ali je zatražio da Izrael pokuša da smanji smrtne slučajeve i štetu u svojoj vojnoj ofanzivi u toj palestinskoj enklavi, prenosi Rojters.

Netanijahu nazvao je optužbe za genocid „nečuvenim“ i sramotom koja „neće biti izbrisana generacijama“. On je istakao da, uprkos poštovanju međunarodnog prava, Izrael ima pravo na samoodbranu.

„Svetski sud u Hagu je opravdano odbacio sraman zahtev da nas liše ovog prava“, rekao je Netanijahu povodom odluke Međunarodnog suda pravde da ne naredi prekid vatre, uprkos uvedenim merama.

Benjamin Netanjahu
Benjamin Netanjahufoto: EPA-EFE/AMIR COHEN / POOL

Današnja odluka MSP-a je samo privremena mera, pošto bi mogle proći godine dok se ne razmotri kompletan slučaj koji je pokrenula Južna Afrika protiv Izraela za genocid nad Palestincima u Pojasu Gaze.

Bonus video:

09:28

AMERIKA U VELIKOM PROBLEMU?! Petronijević: Ukoliko se u Hagu dokaže da je IZRAEL IZVRŠIO GENOCID, pokrenuće se i ODGOVORNOST SAD-a

(Espreso/ Agencije/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.