ERDOGAN OPET MEŠA PRSTIĆE, UDARNA VEST STIGLA IZ TURSKE! Evo šta je sad SMISLIO, pao sporazum sa OZBILJNIM MOĆNIKOM
Redžep Tajip Erdogan, Foto: ap

KLUPKO SVE ZAMRŠENIJE

ERDOGAN OPET MEŠA PRSTIĆE, UDARNA VEST STIGLA IZ TURSKE! Evo šta je sad SMISLIO, pao sporazum sa OZBILJNIM MOĆNIKOM

Za razliku od svojih zapadnih saveznika i nekih arapskih zemalja, članica NATO-a Turska ne smatra da je palestinska militantna grupa Hamas teroristička

Objavljeno:

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da su se on i njegov iranski kolega predsednik Ebrahim Raisi složili na sastanku u sredu o potrebi da se izbegnu koraci koji bi mogli dodatno da ugroze stabilnost na Bliskom istoku tri meseca od početka rata u Gazi.

Turska, koja podržava rešenje dve države za decenijama star izraelsko-palestinski sukob, kritikovala je Izrael zbog napada na Gazu, i tom prilikom pozvala na momentalni prekid vatre.

Za razliku od svojih zapadnih saveznika i nekih arapskih zemalja, članica NATO-a Turska ne smatra da je palestinska militantna grupa Hamas teroristička.

Redžep Tajip Erdogan
Redžep Tajip Erdogan foto: EPA/STR

Iran predvodi ono što naziva Osovinom otpora, labavu koaliciju koja uključuje Hamas i naoružane šiitske muslimanske grupe širom regiona koje su se vojno sukobile sa Izraelom i njegovim zapadnim saveznicima.

Govoreći na konferenciji za novinare nakon sastanka sa Raisijem u Ankari, Erdogan je rekao da su dvojica lidera razgovarala o okončanju izraelskih napada na Gazu i potrebi da se preduzmu koraci za fer i trajni mir u regionu.

Ebrahim Raisi
Ebrahim Raisifoto: EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

"Složili smo se oko važnosti uzdržavanja od koraka koji će dodatno ugroziti bezbednost i stabilnost našeg regiona", rekao je on, dodajući da su se takođe dogovorili da nastave saradnju protiv prekograničnih militantnih pretnji.

Bonus video:

04:41

NATO ĆE SVE DOZVOLITI, SAMO DA ERDOGAN NE NAPUSTI SAVEZ! Zoronjić: Potreban im je novi turski strateški kanal ka Crnom moru

(Espreso/ Rojters/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.