ERDOGAN NIJE PROPUSTIO PRILIKU DA SE USTREMI NA NEKOG: Opet POLUDEO, pa RASPALIO PALJBU po SVIMA, nije STAO
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Aleksandar Stojanović

turska

ERDOGAN NIJE PROPUSTIO PRILIKU DA SE USTREMI NA NEKOG: Opet POLUDEO, pa RASPALIO PALJBU po SVIMA, nije STAO

Erdogan je još jednom podsetio da se od Amerike očekuje da zaustavi "izraelsku agresiju"

Objavljeno:

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da Sjedinjene Američke Države imaju istorijsku odgovornost u vezi sa palestinsko-izraelskim sukobom.

"Svet od njih (Amerike) očekuje da zauzmu stav kako bi zaustavili izraelsku agresiju", rekao je Erdogan novinarima po povratku iz Budimpešte.

On se dotakao i uloge Turske u rešavanju sukoba i dijalogu između palestinskih frakcija Hamasa i Fataha, prenosi Dejli sabah.

Redžep Tajip Erdogan
Redžep Tajip Erdoganfoto: EPA-EFE/YANNIS KOLESIDIS

Napomenuo je da bi dve frakcije, koje su bile u zavadi pre izbijanja poslednje faze sukoba, mogle unaprediti svoje razgovore za potpuno pomirenje, u čemu im, kako je naveo, može pomoći Turska.

Govoreći o članstvu Švedske u NATO koje treba da odobri turski parlament, Erdogan je rekao da bi tome mogao da doprinese stav SAD i Kanade.

Turski predsednik je napomenuo da bi "pozitivan razvoj" u prodaji aviona F-16 Turskoj, uticao na stajalište parlamenta o članstvu Švedske u NATO-u.

On je najavio da će uskoro razgovarati s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o oživljavanju žitnog koridora usred ukrajinsko-ruskog sukoba.

Bonus video:

01:44

ERDOGAN JE MUDRO PROFITIRAO NA UKRAJINSKOJ DRAMI! Stručnjaci: Sada se Turska okrenula Srbiji, jer želli da deponuje svoj potpis

(Espreso/ Agencije/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.