OGLASIO SE ERDOGAN O NAPADU NA HUTE, SAMO SE ON ČEKAO! Zapad će POLUDETI OD BESA zbog ovoga, SLUŠAJTE GA! (VIDEO)
Redžep Tajip Erdogan, Foto: EPA/STR

TURSKI PREDSEDNIK

OGLASIO SE ERDOGAN O NAPADU NA HUTE, SAMO SE ON ČEKAO! Zapad će POLUDETI OD BESA zbog ovoga, SLUŠAJTE GA! (VIDEO)

Krajem prošle godine Huti su u Crvenom moru počeli da napadaju komercijalne brodove kako bi iskazali podršku palestinskom Hamasu u borbi protiv izraelskih oružanih snaga u okupiranom Pojasu Gaze

Objavljeno:

Stigla je prva reakcija turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana na sinoćne udare Sedinjenih Država i Ujedinjenog Kraljevstva na vojne mete jemenskih pobunjenika Huta, koje podržava Iran.

"Sjedinjene Države i Ujedinjeno Kraljevstvo pokušavaju da pretvore Crveno more u more krvi. Vidimo sa se Huti vrlo uspešno brane od tih udara", rekao je Erdogan, dodavši da su udari zapadnih sila "disproporcionalno korištenje sile".

Huti napadaju zbog rata Izraela i Hamasa

Krajem prošle godine Huti su u Crvenom moru počeli da napadaju komercijalne brodove kako bi iskazali podršku palestinskom Hamasu u borbi protiv izraelskih oružanih snaga u okupiranom Pojasu Gaze.

U takvim uslovima mnogi brodari preusmerili su brodove preko Rta dobre nade, a SAD je inicirao međunarodnu misiju koja bi trebalo da zaštititi plovidbu. U noći na petak američke i britanske oružane snage napale su vojne ciljeve u Jemenu, a Huti su najavili odgovor.

Bonus video:

07:39

VELIKA BRITANIJA OBJAVILA SNIMAK NAPADA U JEMENU Ovako je Tajfun RAZORIO zgradu, nestala je u SEKUNDI

(Espers/Index/Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.