PROCURILI DETALJI RAZGOVORA BAJDENA I NETANJAHUA: Ovo će odjeknuti poput BOMBE, jednom od njih nije bilo PRIJATNO
Džo Bajden i Benjamin Netanjahu, Foto: Brendan SMIALOWSKI / AFP / Profimedia

GORUĆA TEMA

PROCURILI DETALJI RAZGOVORA BAJDENA I NETANJAHUA: Ovo će odjeknuti poput BOMBE, jednom od njih nije bilo PRIJATNO

Bajden je rekao Netanijahuu da ne razume koja je izraelska strategija za okončanje rata i tražio do njega da pruži odgovor kakav je plan za period posle završetka rata

Objavljeno:

Američki predsednik Džozef Bajden rekao je izraelskom premijeru Benjaminu Netanjahuu, tokom telefonskog razgovora prošle nedelje, da neće podržati rat u Pojasu Gaze koji bi potrajao godinu dana, javlja izraelski portal Vala.

Citirajući dva anonimna američka zvaničnika, poral navodi da je Bajden zatražio od Netanijahua da Izrael što pre pređe na borbe niskog intenziteta protiv Hamasa, što bi smanjilo civilne žrtve.

Bajden je, takođe, rekao Netanijahuu da ne razume koja je izraelska strategija za okončanje rata i tražio do njega da pruži odgovor kakav je plan za period posle završetka rata, prenosi Tajms of Izrael.

 Benjamin Netanjahu
Benjamin Netanjahufoto: Avi Ohayon (GPO) /Handout / AFP / Profimedia

Iz kancelarije Netanijahua su, u odgovoru na pisanje Vale, istakli da je „premijer zahvalan na podršci Bajdena i da je stavio do znanja u razgovoru sa američkim predsednikom da je Izrael odlučan da nastavi rat dok se ne ispune svi ciljevi“.

Bonus video:

09:28

AMERIKA U VELIKOM PROBLEMU?! Petronijević: Ukoliko se u Hagu dokaže da je IZRAEL IZVRŠIO GENOCID, pokrenuće se i ODGOVORNOST SAD-a

(Espreso/ Agencije/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.