SVI SU GA IZDALI, RODITELJI, POLICIJA, PRIJATELJI: Vedrana Rudan o trostrukom ubici iz Splita!
Vedrana Rudan, Foto: Printscreen

oglasila se

SVI SU GA IZDALI, RODITELJI, POLICIJA, PRIJATELJI: Vedrana Rudan o trostrukom ubici iz Splita!

Hrvatska spisateljica Vedrana Rudan je u svom stilu reagovala nakon ovog nemilog događaja

Objavljeno:

Filip Zavadlav (25) dospeo je u fokus javnosti nakon što je proteklog vikenda uhapšen zbog sumnje da je počinio trostruko ubistvo u Splitu, kada je kako se sumnja, likvidirao trojicu dilera droge.

Hrvatska spisateljica Vedrana Rudan je u svom stilu reagovala nakon ovog nemilog događaja:

- Hrvatska je zemlja koja će uskoro “slaviti” trideseti rođendan. Neki kažu da je još mlada, drugi misle da bi nešto što je odavno punoletno moralo biti dovoljno zrelo - piše Vedrana Rudan povodom trostrukog ubistva u Splitu.i nastavlja:

- Šta je Hrvatska? Hrvatska je, otkako se rodila, kriminalna organizacija. Građani doduše odlaze na birališta i biraju. Imamo i Sabor i Vladu i mnoge druge institucije. Ipak, jedino kriminal funkcioniše na svim nivoima.

Ne postoji ništa u ovome gde jesmo što ne možeš kupiti novcem. Mesto u bolnici i ludnici, radno mesto i ono na faksu, grobno mesto, diplomu, mesto u Vladi, Saboru, vrtiću, državnom staračkom domu, policiji, sudu. Sve ima svoju cenu. Građani ovoga gde živimo to znaju, ogromna većina od njih, zasad najmanje milion, otišla je.

foto: Facebook

Naši političari koji su i roditelji i slika ovoga nečega što se zove Hrvatska su ološ. Ne mislim ih vređati, nisam napaljena, govorim o činjenici. Ološ. Niškoristi. Lopine. Kriminalci. Neki veći, neki manji, svi su kriminalci bez obzira na politički predznak. Takvi su otkako imaju Hrvatsku. Iz dana u dan menjaju se na gore.

Primere ne treba s mukom tražiti. Pada mi na pamet bivši premijer koji je nekim čudom u zatvoru, ali nikad neće narodu vratiti pokradenu lovu. Gradonačelnik Zagreba, suspektni zločinac, svaki nam dan govori o poštenju. Mene je ovih dana posebno ujelo za srce, nikako da postanem imuna na njihove otrovne ugrize, kad sam pročitala da će se to smeće voziti u novim "audijima". Jedno od čudovišta koje gledamo otkako smo u ovom sr*nju reklo je da on ne zna u čemu se vozi, on nema vozačku, ne razume se u automobile, sedne u ono što mu ponude. On i ne zna šta je to Audi. J*bote!

Ne da moraš imati obraz đon da bi u ovoj gnjiloj rani u kojoj plutamo tako nešto izrekao u lice bednika koji bulje u ekran, moraš biti neviđeno go*no, go*no, GO*NO da bi tako nešto ispljunuo iz odvratnih usta. Liku već gotovo trideset godina nije problem da sedi u Saboru, tamo izgovarati p*zdarije, mlatiti ogromnu lovu i praznu slamu i voziti se u Audiju koga sirotinja gole g*zice krvlju plaća.

Što može učiniti mlad, nesretan čovek, na onog Splićanina mislim, kad shvati da se vrti u začaranom krugu? Svi su ga izdali. I roditelji, i centar za socijalnu rad i policija i sudovi i susedi i prijatelji. Razumeš da su lopine umrežene neraskidivo. Mrak ti padne na dušu i oči.

Preostaje ti otići iz pakla ili ćutati, trpeti, moliti boga da te idućeg dana mlatnu manjom ili tanjom palicom i tako dok te ne ubiju ili dok sam sebe ne ubiješ. Ili možeš uzeti kalašnjikov i njime smaknuti one najbliže.

Dečko u Splitu se z*jebo. Smrt dilera koje možemo smaknuti ne može rešiti naš problem. Smrt onih koje ne možemo smaknuti rešila bi naš problem. J*bena kvaka 22.

Zato, opustimo se. Hrvatici koja nastupa u Zadruzi menstruacija kasni tri meseca. Internet "gori". "Život" ide dalje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Rudan info)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.