NASILNI SVET DROGE KOJI JE STVORIO UBICU: Majka Filipa Zavadlava je bila ZAVISNICA, ali to nije najgore!
Etel je majka Filipa Zavadlava, Foto: Facebook printscreen

detalji zločina u splitu

NASILNI SVET DROGE KOJI JE STVORIO UBICU: Majka Filipa Zavadlava je bila ZAVISNICA, ali to nije najgore!

Etel danas kaže kako ju je strah za sina koji se našao okružen svetom droge.

Objavljeno:

- Bojim se za njega, bojala sam se i pre nego se dogodila tragedija - kaže za "24 sata" Etel Zavadlav, majka trostrukog ubice iz Splita.

Ona je sada u inostranstvui, kako kaže, teško joj je razgovarati bez konsultacija s advokatom.

Zato nije odgovarala na pitanja o detinjstvu i odrastanju svojih sinova, kao ni o navodima o njihovom zlostavljanju. Nije spominjala ni svoj navodni boravak u zatvoru.

- Odgovorim li na ostala pitanja, to će omesti i istragu i obranu. Samo još imam dodati ovima koji me osuđuju, da nisu stvari uvek onakve kako izgledaju - kazala je.

Kaže kako ju je strah za sina koji se našao okružen svetom droge.

- Bojim se za Filipa, bojala sam se i pre nego se dogodila tragedija. Činio je sve što je mogao, kao i ja, da ga se makne iz zla društva. Do sad nije dalo rezultata, i evo - dogodila se tragedija - kaže za "24 sata" Etel koja je i sama prošla kroz pakao narkotika.

- Imala sam problem zavisnosti, ali sam nekoliko godina provela u komuni i uspešno sam rehabilitisana. Tamo sam upoznala istinu o evanđelju Isusa Krista, i otad sam čista. Uprkos mnogim naporima da ustanovim miran život za moje sinove i sebe daleko od Rascjepa (Split) - a stvarno sam se trudila - to mi nije pošlo za rukom. I o tome se pisalo lani po novinama, o mojim nemilim iskustvima po Nemačkoj, gde je izgledalo da će se konačno život dovesti u neku stabilnost.

foto: Facebook prinstcreen

Izrazila je saučešće porodicama ubijenih i zamolila novinare "24 sata" da prenesu ovu poruku:

- Ja sam, naravno, uz mog sina, koji je strašno zlo počinio u rastrojstvu, ali uopšte mi nije drago kad se pljuje po pokojnim momcima. Čitam hrpu takvih gnjusnih komentara, u stilu - neka ga, to je i zaslužio, smeće...Shvatate li koliko je to odvratno? Meni ih je žao, i Marina, i Jure, i drugog Marina kojeg nisam poznavala. Žao mi je i njihovih najbližih. Šta god oni, ili vi svi, o meni mislili sad, žao mi ih je. I oni su nečiji sinovi i braća. Moja bol nije manja nego njihovih roditelja, verujte mi. Izražavam im svoje duboko saučešće, i molim oprost za mog sina koji je to učinio pomućene pameti. Stvarno bih rado robijala umesto Filipa - poručila je Etel Zavadlav.

Na pitanje zašto je na sudu u martu 2019. u svom iskazu u postupku u kojemu je Filipova brata prijavila za pretnje, Filipa nazvala psihopatom.

- Zašto sam rekla da je Filip psihopat? Zato što se tako ponašao u to vreme. Imao je odavno rascep ličnosti, nije ovo novo. U to vreme se ponašao kao svoj otac s kojim nije razgovarao, ali ga je podsvesno oponašao - kazala je Etel.

Dodaje da Filip s ocem nije bio u dobrim odnosima od događaja pre njegova 18 rođendana i jedne ružne epizode.

- On i Filip nisu razgovarali godinama. Oni su se pomirili tek nekoliko dana pre ubistava. Imam Filipove poruke u telefonu u kojima mi govori da se pomirio s ćaćom. To je bilo dva dana pre nego je krenuo u pohod. Sigurna sam da ga je otac indirektno podstaknuo na ovo. Nije mu dao pušku u ruke, ali momak je bio nestabilan psihički - kaže Etel, koja tvrdi da je na sudu priznala zlostavljanje dece koje nije počinila zbog pritisaka i pretnji.

Dodaje da je decu, koja su tad još bila mala, želela poštedeti traume.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.