FILIP JE BIO ŽRTVA SISTEMA, A ONDA JE POSTAO UBICA: Odrastao je u PAKLU, otkriveni svi detalji!
Filip je pobio troje ljudi, Foto: Facebook printscreen

trostruko ubistvo u splitu

FILIP JE BIO ŽRTVA SISTEMA, A ONDA JE POSTAO UBICA: Odrastao je u PAKLU, otkriveni svi detalji!

On je u dva navrata nasrnuo na brata zbog kojeg je i ubio sve te ljude, ali ne zato što ga nije voleo nego je to bio obrazac ponašanja za kojega je jedino znao

Objavljeno:

Dvanaest godina pre nego je nakon trostrukog ubistva doveden u prostorije PU splitsko-dalmatinske Filip Zavadlav (25) je u prostorije splitske policije ušao 2008. godine zajedno s tri godine mlađim bratom koji se sada nalazi u komuni u Crnoj Gori, piše Slobodna Dalmacija.

- Filip je tada mao trinaest, a brat mu deset godina i nije ušao nego je doslovce s bratom utrčao u prostorije tražeći među policajcima spas. Došli su uplakani i policajcima rekli da ih je mater isprebijala. Braća su bila u strahu i ne možete pojmiti koliko nam ih je bilo žao - govore za "Jutarnji" svedoci tog događaja.

Njihova 52-godišnja majka koja sada živi navodno u Nemačkoj je zbog toga bila osuđena na četrdeset dana zatvora na Prekršajnom sudu u Splitu, ali lanac nasilja se u toj porodici nastavljao iz godine u godinu za vreme odrastanja trojice braće.

- Tu je evidentirano preko deset zlostavljanja na štetu dece i pravo je čudo da sve ovo vreme splitski Centar za socijalni rad nije tu decu izuzeo iz njihove primarne porodice, dao ih u dom ili na usvajanje nego ih je uvek ostavljao s onima koji su ih zlostavljali. Sada je kasno o tome govoriti jer to su već punoletne osobe, ali je sada ishod takav da su dva sina zavisnici a jedan je ubica. Toj deci sistem nije dao jednaku šansu kao drugima i mislim da je nepravedno kriviti samo policiju i pravosuđe, nego se problem treba gledati u uzročno-posledičnom odnosu - govori nam izvor "Jutarnjeg" upoznat s ovom tužnom pričom u kojoj je čak i Filip od zlostavljanje osobe postao zlostavljač.

foto: Facebook

On je u dva navrata nasrnuo na brata zbog kojeg je i ubio sve te ljude, ali ne zato što ga nije voleo nego je to bio obrazac ponašanja za kojega je jedino znao te ga je smatrao potrebnim kako bi brata izveo na pravi put.

Flip je u srednjoj Pomorskoj školi bio jako bistar i dobar učenik, bio je šminker i ni po čemu se ne bi reklo da je imao takve probleme u odrastanju dok vam ne bi dozvolio da uđete u njegov svet. Živeo je s ocem koji ga je dobio kada je imao 46 godina, a danas ima 71. godinu, a majka mu je 19 godina mlađa od oca. Potom se godinu dana nakon Filipa rodio srednji brat, a dje godine nakon srednjega i ovaj najmlađi. Dakle u tri godine u porodici Zavadlav rodila su se tri sina.

Pre ovog masakra Filip je odselio od oca i brata koji žive u Lučićevoj i iznajmio stan u Šenoinoj ulici jer je imao sigurne prihode pošto se već bio ukrcao na brod. Hteo je u miru početi novi život i maknuti se od svega, a onda ga je nešto opet vratilo u svakodnevicu iz koje je hteo da pobegne.

Da li je to reketarenje njegovog srednjeg brata od strane ubijenih ili je u pitanju neki drugi razlog pokazaće istraga u kojoj uhapšeni za sada ne želi aktivno da učestvuje da bi tužiteljima objasnio motive svog čina.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Slobodna Dalmacija/Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.