U RODBINI SE PRIČA SVAŠTA O JOSIPU: Majka mu je bila alkoholičarka, zbog problema je morao da se odseli na Pag!
Josip Rođak, Foto: Facebook / Josip Rođak

tragedija na pagu

U RODBINI SE PRIČA SVAŠTA O JOSIPU: Majka mu je bila alkoholičarka, zbog problema je morao da se odseli na Pag!

Stup porodice bio je otac im Franjo, a nakon njegove smrti, odnosi s Josipom postajali su sve hladniji...

Objavljeno:

Rodbina i prijatelji Josipa Rođaka u Virovitici nisu ni slutili koliki je on zapravo monstrum.

Tek su retki bili s njim u kontaktu jer vreme je učinilo svoje – odselio se iz Slavonije pre gotovo 15 godina, a njegova narav, kako kažu "Večernjem", bila je drugi razlog zašto rođaci i nisu previše žalili što ga retko čuju, a još ređe vide.

– U šoku sam i ne mogu da razgovaram, molim vas da me razumete – očajna je bila Dunja K., polusestra Josipa Rođaka, piše "Večernji".

Za stravičnu vest saznala je od prijatelja i iz medija, a polubrata nije videla osam godina.

- Ne znam šta mu se dogodilo, srce mi se slama zbog dece, samo neka se oporave. Josip je uvek bio problematičan, imao je i problema sa zakonom zbog navodne nelegalne preprodaje automobila, neko vreme je navodno radio i u Nemačkoj pre ovog posla noćnog čuvara u kampu u Šimunima. No, nikada nismo mogli zamisliti da bi učinio ovakvo nešto – kazala za Informativni centar Virovitica.

Od četvoro nećaka, Dunja je upoznala tek najstarije. I sama je majka dvoje dece, 32 su joj godine, a znatno je, dakle, mlađa od brata na Pagu. Uz nju, Josip Rođak ima i polubrata.

Stup porodice bio je otac im Franjo, a nakon njegove smrti, odnosi s Josipom postajali su sve hladniji. Odrasli su u malom mestu Milanovac nadomak Virovitice. Darko Rođak seća se kako je svom rođaku Franji, davno pre Domovinskog rata, pomagao da gradi kuću

– Josip jest moj bratić, ali ja ga u životu nisam video. Dok je njegov otac Franjo gradio kuću, ja sam mu pomagao u gradnji. Tada Franjo nije imao decu. Njegova supruga, Josipova majka, imala je problema s alkoholom, a zbog njena su se pijanstva posle i razišli. I ona je danas pokojna... – kaže Darko Rođak.

Za Franju ističe da je bio radišan, a za hleb je zarađivao kao domar u školi.

– Imao je dva moždana udara, od drugoga je i umro – dodaje.

O Josipovu privatnom životu ne zna puno, čuo je tek kako je radio jedno vreme u Nemačkoj.

– Pročitao sam na portalima da je čovek bacio decu, ali nije bilo više informacija. Tek kad su me novinari nazvali, shvatio sam da je to učinio moj rođak. Iznenadio sam se, moja je to krv. Nemam tu što pametno reći, grozno je to što je uradio, imam i ja dvoje dece i unuke – govori on.

Slično će reći i ostala rodbina u Virovitici.

– Bratići smo, ali nismo bili u kontaktu. Iznenađen sam, strašno je to što je učinio svojoj deci, ali to se od njega, nažalost, moglo i očekivati, barem po onome što se u porodici govorilo o Josipu. On je takav, oduvek je upadao u probleme, i pravio je probleme, morao se zbog toga i preseliti na Pag pre desetak godina – kaže drugi rođak Josipa Rođaka, a i on se zove Josip Rođak.

Telefon mu je, stoga, juče često zvonio.

– Koliko mi je poznato, žena s kojom ima četvoro dece druga mu je žena – dodaje on, piše "Večernji".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.