LEKARI NIKADA NISU VIDELI NEŠTO SLIČNO: Monstrum koji je bacio ČETVORO DECE SA TERASE na ispitivanju
Policija ga je prijavila za četvorostruko teško ubistvo u pokušaju,, Foto: Facebook

ušas!

LEKARI NIKADA NISU VIDELI NEŠTO SLIČNO: Monstrum koji je bacio ČETVORO DECE SA TERASE na ispitivanju

Podsetimo, deca u starosti od tri, pet, sedam i osam godina, bačena su juče ujutro sa šest metara visine

Objavljeno:

Sinoć posle 23 sata u Policijsku upravu zadarsku priveden je Josip Rođak, koji je s balkona kuće bacio četvoro svoje maloletne dece.

Policija ga je prijavila za četvorostruko teško ubistvo u pokušaju, potvrđeno je za hrvatske medije iz Zadraske policije.

Danas će ga odvesti u Županijsko državno tužilaštvo na ispitivanje. Juče je ispitan na policiji gde se branio ćutnjom.

Podsetimo, deca u starosti od tri, pet, sedam i osam godina, bačena su juče ujutro sa šest metara visine. Dvoje dece je van životne opasnosti, dok su dve devojčice u teškom stanju. Sedmogodišnja curica je najteže povređena, uz brojne povrede glave i grudnog koša. Prevezena je u KBC Zagreb, a stanje joj je stabilno.

Pomoćnik tužitelja KBC-a Zagreb: Verujem da će devojčica biti dobro

Pomoćnik tužioca KBC-a Zagreb i voditelj Odelljenja za pedijatrijsku intenzivnu medicinu dr. Milivoj Novak rekao je da je devojčica koja je najteže povređena sada stabilno te kako veruje da će biti dobro.

''U Zadru su medicinski obavili jako dobar posao, zbrinuta je vrlo dobro, što ne znači da je ona u dobrom stanju. Teško je povređena, ima povrede glave, grudnog koša i trbuha. Stanje je stabilno, na aparatu je za disanje, kontrolira se disanje i cirkulacija. Nadamo se da će sve biti dobro. Povrede lica će se zbrinjavati sutra, sada je osnovni problem glava. Verujem da će biti dobro, iskreno se nadam'', rekao je Novak u izjavi novinarima.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, rekao je kako je najbitnije sačuvati mozak, kao najvažniji organ čovekovog tela, te da devojčica dobija lekove da se smanji otok mozga. Devojčica je u indukovanoj komi. Novak je rekao kako se svi nadaju da će se devojčica izvući bez posledica, a da će se bolje prognoze moći dati kroz nekoliko dana.

Iako je bio spreman vladin avion koji je devojčicu trebao da prebaci u Zagreb, pretrage su pokazale da zbog pneumokraniuma, odnosno prisutnosti vazduha u lobanji, ne može putovati avionom, pa je prevezena sanitetskim vozilom.

Lekar iz zadarske bolnice: Nikada ovako nešto nismo videli

Dr. Edij Karuc s odeljenja intenzivne nege Opštee bolnice Zadar, koji je primio povređenu decu, rekao je za Novu TV da nikada nije video ništa slično.

"Na moju i našu sreću, nikada ništa slično nismo videli. Anesteziolog sam već 20 godina, a ovako nešto nismo videli. Nema gore stvari nego kad vam hitna medicinska pomoć dovede takav jedan smotuljak sav krvav, koji čak od teških trauma i ne plače. Ali moram reći da smo ziasta to vrhunski obradili. Ovim putem se zahvaljujem svim mojim kolegama koji su stvarno napravili pravi posao", rekao je.

"Primili smo četvoro dece, tri curice i jednog dečaka. Jedna curica je imala lakše telesne povrede, dok je ovo troje imalo teške telesne povrede. Kroz dan smo ih stabilizovali i njihovo stanje je sada puno bolje nego jutros. Nažalost, jedna devojčica koja je bila zaista teško povrešena, koja ima povrede glave, grudnoga koša i trbuha, je upravo sada premeštena u KBC Rebro", dodaje.

(Espreso.co.rs/index.hr/)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.