NISAM SHVATILA DA MI JE ODNEO DECU, VIDELA SAM IH U LOKVI KRVI! Majka Katica otkrila kako se odigrao HOROR na Pagu
Katica Rođak, Foto: Facebook / Katica Rođak

tragedija na pagu

NISAM SHVATILA DA MI JE ODNEO DECU, VIDELA SAM IH U LOKVI KRVI! Majka Katica otkrila kako se odigrao HOROR na Pagu

"Nisam shvatila dok mi nije odneo stariju ćerku, onu što joj je unakazio oko. Kad sam videla da je nosi, mislila sam da je nosi u dnevni boravak. A odneo ju je dole na beton"

Objavljeno:

Josip Rođak rano jutros je bacio četvoro svoje dece s prvog sprata kuće na Pagu.

Deca, starosti 3, 5, 7 i 8 godina, bačena su sa šest metara visine. Dvoje dece je van životne opasnosti, dok su dve devojčice u teškom stanju. Sedmogodišnja devojčica je najteže povređena uz brojne povrede glave i grudnog koša. Stanje joj se pogoršava.

Novinari "Indexa" su razgovarali Katicom Rođak, majkom nesrećne dece i suprugom Josipa Rođaka, koji se sam predao policiji. Uznemirena žena stajala je uz krevet teško povređene ćerke dok je razgovarala s novinarima.

- Dvoje dece su ok, a dvoje kritično. Jedna će morati za Zagreb, a druga na operaciju oka. Sad sam u bolnici, kod dece sam - rekla nam je.

Ona nije htela da govori o motivu svog supruga.

- Preporučiću vam da razgovarate s mojim suprugom, nek vam on to kaže. Samo ću vam to reći - rekla je potresena žena.

Ipak, ispričala je šta se jutros dogodilo na Pagu.

- Bila sam tamo kad je bacao decu. On me probudio u 5 i 56, pre 6 sati. Pitao me je li spavam. Ja sam na to rekla da ne spavam. Onda sam se okrenula prema njemu, a kasnije sam se okrenula prema detetu - započela je Katica Rođak.

- Ja nisam shvatila da mi je odneo decu. Nisam shvatila dok mi nije odneo stariju ćerku, onu što joj je unakazio oko. Kad sam videla da je nosi, mislila sam da je nosi u dnevni boravak. A odneo ju je dole na beton - rekla nam je uznemirena majka.

- I onda sam otrčala dole. Bila sam u gaćama, bosa. Videla sam dete u lokvi krvi - rekla je Katica Rođak za Index.

Ko je zvao policiju i Hitnu?

- Sused je zvao Hitnu i policiju. Ne znam gde je sad muž. Ne želim čuti za njega, ne zanima me. Ne znam šta se događa s njim - ispričala je Katica Rođak za Index.

Jutrošnjem strašnom činu svedočio je komšija Bernardo Maričević, vlasnik kuće koji živi u prizemlju.

- Ja sam u prizemlju. Prvo sam mislio da bacaju rublje kroz prozor - rekao je za Index šokirani vlasnik kuće.

- Najpre je bacio tri devojčice, a onda i dečaka. Kad je bacio dečaka, ja sam već izašao van. Pao je kao vreća. Mali plače, plaču svi četiri. Malenog je bacio preko devojčica koje su već ležale na zemlji pa nema toliko velike povrede- ispričao je Indexu Bernardo Maričević.

- Brzo sam zvao sve, digao sam uzbunu. Bojali smo se dirati decu da ih još ne povredimo. Čekali smo hitnu pomoć koja je došla za pet minuta. Pokrili smo ih, dali smo svoje ćebe, bilo je hladno - dodao je.

Ispričao je kako je otac pobegao nakon što je bacio decu.

- Pobjegao mi je ispred nosa. Video sam da auto ide u rikverc. Mislim da se odvezao prema policiji. Zgrada policije je u istoj ulici 100 metara dalje. Majka je počela vikati: 'Ajme gde ću sada, gde ću kuću, gde ću s njim - dodao je.

Maričević je otkrio i da je majka dece vredna, a da otac nije puno brinuo za decu.

- On ništa, samo spava. Trošio je, a bio je dužan. Po celi dan spava, briga ga za decu - ispričao je za Index.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.