U KUĆI MONSTRUMA KOJI JE BACIO ČETVORO DECE KROZ PROZOR: Stvari koje su se tu dešavale su NEOPISIVE!
Josip Rođak sa decom, Foto: Facebook

horor

U KUĆI MONSTRUMA KOJI JE BACIO ČETVORO DECE KROZ PROZOR: Stvari koje su se tu dešavale su NEOPISIVE!

- Ne znam kako su preživeli, posebno curice. Njih je bacio na beton, a sin je, pošto ga je bacio zadnjeg, pao na njih. Samo neka sve bude u redu - kaže Bernard dok prstom pokazuje tragove krvi koje nije uspeo da opere

Objavljeno:

Novinari portala Index.hr bili su u kući horora na ostrvu Pag iz koje je Josip Rođak (54) juče bacio svoje četvoro dece sa visine od 6 metara na beton.

Prenosimo njihovu priču.

"Poput scene iz horor filma izgledao je jutros zadnji deo dvorišta 85-godišnjeg Bernarda Maričevića, vlasnika kuće iz koje je Josip Rođak bacio svoje četvero maloletne dece. Naime, Bernard je zajedno sa susedom prvi deci priskočio u pomoć, a s nama je seo kako bi nam otvoreno rekao ono što zna o porodici Rođak koja već dve i po godine stanuje na prvom spratu njegove kuće.

- Dolazio je kod mene, ovdje bi sedio za stolom. Isto tako, kad bi mu žena došla dole, on bi odmah došao za njom. Valjda je bio ljubomoran, ne znam - priča Bernard.

Prema njegovim rečima, majka se brinula za decu dok je otac većinu vremena spavao ili se vozao uokolo automobilom.

- Stalno je posuđivao novac. Stanarinu je plaćao na vreme, ali opet bi došao nakon dva-tri dana i tražio novac od mene - kaže Bernard, vidno potresen onime što se dogodilo u inače mirnoj kući.

Požalio se da će stan koji je iznajmio porodici Rođak morati potpuno da renovira jer je u njemu uništeno sve - od posteljine i kreveta do kuhinje i toaleta.

Kaže nam da deca, i mlađa i starija, mokre u krevet na koji roditelji uopšte ne stavljaju posteljinu, te da osim toga sve četvero dece ima problema s govorom, što nam je potvrdila i majčina prijateljica.

- Sve tri curice, a i maleni, imaju problema s govorom i to zbog straha od oca. Stalno se derao na Katicu i psovao, čak i kad bi ga pitala za hranu za decu. Ta jadna deca bila su bosa, bez čarapica, bez patika, bez jakne. Užasno mi ih je žao - kaže F. J., bliska majčina prijateljica.

Nije jasno kako je bilo moguće da porodica živi u ovakvim uvjetima, posebno s obzirom na to da su bili korisnici socijalne pomoći.

Direktorka Centra za socijalnu skrb u Zadru Vesna Burčul rekla je da "nikada ništa nije ukazivalo na mogući ovakav ishod, niti je moguće bilo predvideti ovako drastičan, brutalan, radikalan i teški ishod za nekog neutralnog posmatrača, a kamoli za nekoga ko je u žiži zbivanja".

- Nasilje u toj porodici nikad nije bilo prijavljivano. Majka je i danas bila u centru, dala je izjavu i negira nasilje ili neko drugo sumnjivo ponašanje koje bi bilo slutnja tako strašnog čina - istakla je Burčul.

Na novinarsko inzistiranje da odgovori zbog čega je porodica bila u tretmanu, Burčul je rekla da zbog interesa istrage ne može iznositi pojedinosti te je ponovila da nikad nije bilo nasilja.

- Niko nikada nije prijavio nasilje, ni susedi, ni supruga, ni iko drugi - istakla je.

Novinare je zanimalo i kako to da stručnjaci nisu mogli takvo što predvideti.

- Nema tog eksperta koji ovakvu situaciju može predvideti. Svako bi zaštitio četvero dece, a pogotovo neko tko je pozvan po prirodi svog posla da to učini - rekla je Vesna Burčul.

Deca će, po njenim rečima, sigurno biti zaštićena, ali prvo treba videti rezultat lečenja.

Otac je, kako kaže vlasnik kuće, bacio decu te odmah nakon toga seo u automobil i predao se policiji. Što mu se dogodilo oko 6 sati, zasad niko ne zna.

Bernard, još uvek u šoku, vodi nas na terasu s koje je otac bacio decu te nam pokazuje kolika je to zapravo visina, posebno za toliko malu decu.

- Ne znam kako su preživeli, posebno curice. Njih je bacio na beton, a sin je, pošto ga je bacio zadnjeg, pao na njih. Samo neka sve bude u redu - kaže Bernard dok prstom pokazuje tragove krvi koje nije uspeo da opere.

Troje dece trenutno se nalazi u zadarskoj bolnici. Sedmogodišnja curica, čije se stanje posljednjih nekoliko sati pogoršalo, prebačena je tokom dana sanitetskim prevozom u Klinički bolnički centar Zagreb, dok će njena osmogodišnja sestra biti operisana danas."

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.