ANKETA KOJA JE ŠOKIRALA BALKAN: Evo koliko odsto Hrvata ZAISTA PODRŽAVA TOMPSONA!
Foto: Printscreen/HRT

ANKETA

ANKETA KOJA JE ŠOKIRALA BALKAN: Evo koliko odsto Hrvata ZAISTA PODRŽAVA TOMPSONA!

Oni koji su bili protiv Tompsona, kao ključni argument navode da su njegove pesme proustaške

Objavljeno:

Kada je srebrne "Vatrene" na ulicama Zagreba dočekalo pola miliona navijača to je bilo jedno od najvećih okupljanja u istoriji Hrvatske. Cela zemlja je disala kao jedno, ali mišljenja su bila podeljena oko učestvovanja Marka Perkovića Tompsona na dočeku. Šta Hrvati misle o tome pokušao je da istraži RTL u anketi, koju je za tu televiziju sprovela agencija Promocija plus na 1.300 ispitanika.

Selektor Hrvata Zlatko Dalić tada je Tompsonov nastup opravdao rečima da pevača podržava 95 posto građana, a kasnije je govorio i da "neka pate" oni kojima on smeta ili da se zatvore i gledaju Big Brother ako im Tompson ne odgovara.

RTL-ova anketa je pokazala da mu podrška nije ni približno toliko velika, iako je većina ispitanika podržala nastup kontroverznog pevača. Da je Tompson trebalo da nastupi na Trgu smatra nešto više od polovine anketiranih, njih 51,7 posto, dok se 38,8 posto ispitanika protivilo tom nastupu, a 9,5 posto ne zna ili je neodlučno. I time je zapravo potvrđeno da je teza o podeljenosti društva oko ovog pevača tačna.

Većina zagovornika Tompsonovog nastupa, odnosno njih 51 posto, kao glavni razlog ističu činjenicu da su igrači hteli da im zapeva na pozornici te večeri. Oni koji su bili protiv Tompsona, kao ključni argument navode da su njegove pesme proustaške, te ne podržavaju ono što on predstavlja - tako tvrdi 42 posto "antithompsonovaca".

Na RTL-u su analizirali i kako su Tompsonovo pojavljivanje na dočeku doživeli birači vodećih stranaka. Čak 76 posto birača HDZ-a ga podržava, ali nije beznačajna ni podrška od 17 posto koju taj pevač uživa među biračima SDP-a. Takođe je zanimljivo da Tompsona podržava i više od polovine birača Živog zida (50,9%), velika većina birača Mosta (90%), kao i većina fanova stranke Milana Bandića (53%), piše RTL.

Kao najdražu navijačku pesmu "Lijepa li si" je istaknulo oko 17 posto ispitanika. Sledi "Moja domovina" Hrvatskog Band Aida, pa "Zovi samo zovi", i dve pesme Zaprešić Boysa, "Igraj moja Hrvatska" i "Srce vatreno".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.