AKO IDETE U HRVATSKU OVO MORATE ZNATI: Možete biti ŽESTOKO PREVARENI, ostaćete BEZ PREBIJENE PARE!
Foto: Travel Pictures / Alamy / Alamy / Profimedia

PREVARA!

AKO IDETE U HRVATSKU OVO MORATE ZNATI: Možete biti ŽESTOKO PREVARENI, ostaćete BEZ PREBIJENE PARE!

Policija je utvrdila kako je strani državljanin u opticaj stavio neispravnu novčanicu s namerom da je upotrebi kao pravu

Objavljeno:

Hrvatska policija kazneno je prijavila stranog državljanina koji je dva sladoleda platio lažnom novčanicom od 200 evra s natpisom "souvenir", pa policija upozorava građane da pripaze kakve novčanice primaju i imaju li zaštitna obeležja.

Primorsko-goranska policija u sredu je saopštila da je primila dojavu oštećene osobe u čijoj je radnji plaćeno neispravnom novčanicom od 200 evra.

Novčanica je primljena u prodavnici koja posluje u sklopu jednog od kampova na crikveničko-vinodolskom području, pri kupovini dva sladoleda.

Naknadnim pregledom novčanice je utvrđeno da nije valjana i da se na njoj nalazi natpis "souvenir", piše Poslovni dnevnik.

Sladoled
foto: Profimedia

Policija je kriminalističkim istraživanjem utvrdila kako je strani državljanin u opticaj stavio neispravnu novčanicu s namerom da je upotrebi kao pravu, pa je tako oštećenom počinio materijalnu štetu od oko 190 evra.

Tokom kriminalističkog istraživanja navedeni novac je oduzet i vraćen oštećenoj osobi, kažu u policiji.

Policija upozorava građane da, bez obzira na gužve, dobro pripaze kakve novčanice primaju i da provere imaju li potrebna zaštitna obeležja tj. radi li se o falsifikatu, filmskom novcu ili sličnom.

Bonus video:

04:13

NOVA HIT DESTINACIJA ZA LETOVANJE! Hoteli su renovirani, a ponude izuzetno povoljne! Najbolji aranžmani DO KRAJA JUNA

(Espreso/Telegraf Biznis)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.