"AKO SI U MONTE KARLU ONDA SU CENE REALNE": Turista se ŠOKIRAO kada je VIDEO RAČUN u kafiću na obali Hrvatske! FOTO
Kafić / ilustracija, Foto: Profimedia

SVE MU PRISELO ŠTO JE POPIO

"AKO SI U MONTE KARLU ONDA SU CENE REALNE": Turista se ŠOKIRAO kada je VIDEO RAČUN u kafiću na obali Hrvatske! FOTO

Bilo je ispod objave i puno šaljivih komentara

Objavljeno:

Restorani i kafići na primorju rešili su da s visokim temperaturama ponude i visoke cene u svojim objektima, što turistima, dokazuju primeri, definitivno može pokvariti sam doživljaj odmora.

Neimenovan muškarac požalio se u svojoj objavi na Reditu da je u toku svog izleta u Hrvatskoj želeo da odmori u jednom kafiću u Splitu, međutim, kada je otvorio meni i video cene, isplanirani dnevni odmor mu je preseo.

"Ljudi jel ovo realno?Danas sam bio u Splitu na izletu, stao sam u kaficu i hteo da popijem kafu, onda sam pogledao meni...", napisao je razočarani muškarac u opisu fotografije na kojoj se nalati meni.

Na fotografiji se vidi da je "letnji doručak za dve osobe" - 22evra, običan espresso 2,40 evra, a ledena kafa čak 6 evra. Prirodne i mineralne vode kreću se od 4 do 6 evra, dok pivo i druga alkoholna pića dostižu i cenu od 7,50 evra.

Mnogi su se, nakon što su videli objavu muškarca složili sa njim da cene izmiču kontroli, a onda i podelili šta bi oni uradili u takvoj situaciji.

"Zatvoriš meni, ustaneš i odeš. Glasam novčanikom", "Zaklopiš, ustaneš i odeš negde drugo. U 6 dana u Dalmaciji nismo popili kafu s mlekom skuplju od 1,80 evra, a nije da smo birali jeftina mesta", pisali su neki.

Ipak, jedan je napisao, da je najbolje ne posećivati kafiće.

"Ekipa, restorani i kafići imaju pravo staviti cene koje žele. Oni što je bitno je da smo svi mi te restorane i kafiće finansirali u koroni jer bi inače jadni propali. Takođe, Vlada im omogućava jeftiniju struju i plin. Ako imate imalo poštovanja prema sebi nemojte ići u restorane i kafiće", bio je jasan jedan komentator.

A onda je neko i napisao zašto su cene tako visoke.

"Dobrodošao u sezonu, voda mora da košta koliko i u zapadnoj Evropi jer smo mi ipak srednja Evropa i elitna destinacija", napisao je on.

Cene kao u Londonu

Na njegov komentar nadovezao se još jedan mladić, te napisao:

"Iste cene kao u centru Londona. Ali tamo ne piješ zlatni pan nego nešto bolje", glasi komentar.

Pored brojnih komentara mnogi su naveli da je najveći problem što samih cenovnika određenih kafića nema na internetu, jer znaju da mnogi ne bi ni došli kada bi pokazali ono što kriju "kao zmija noge".

Bilo je ispod objave i puno šaljivih komentara.

"Pivo skuplje nego u Irskoj haha", "Piješ vodu iz česme i preživećeš. Sve ostalo je luksuz", "Ako si u Monte Karlu onda su ove cene realne", "Ovo nije za nas, mada nije ni za Norvežane ni za Švajcarce " bili su još neki komentari onih koji smatraju da su cene zaista prevelike.

Bonus video:

01:14

NAJVEĆI RATNI BROD U ISTORIJI SVETA JE OBIČAN ŠLEPER AVIONA Đošić: Demonstriraju silu u Splitu,a najbolje će proći Hrvati

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.