PLAŽA NA JADRANU PROGLAŠENA NAJLEPŠOM NA SVETU: Srbima je ispred NOSA, a mnogi je nikad nisu POSETILI (VIDEO)
Hvar, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/ STRINGER

odmorite dušu

PLAŽA NA JADRANU PROGLAŠENA NAJLEPŠOM NA SVETU: Srbima je ispred NOSA, a mnogi je nikad nisu POSETILI (VIDEO)

Osim one čuvene u Crnoj Gori, i u Hrvatskoj postoji Kraljičina plaža, koja takođe pleni.

Objavljeno:

Ninske peščane plaže dugačke su čak osam kilometara, a najpoznatija je Kraljičina plaža. Nju je američki Travel Channel uvrstio na listu najlepših plaža sveta.

Osim one čuvene u Crnoj Gori, i u Hrvatskoj postoji Kraljičina plaža, koja takođe pleni. Uz njeno ime vezana je legenda – svojom lepotom privukla je suprugu prvog hrvatskog kralja Tomislava, lepu Jelenu. Stoga, kad bi dolazili u Nin, porodične trenutke na plaži provodili su upravo tu, gde je Jelena otkrila i blagodeti lekovitog blata.

Dugački plićak savršen je za porodične izlete s decom i one koji žele tropski ugođaj. U blizini se nalaze i zabavni parkovi za decu, restorani i kafići, pa ne morate daleko da biste uživali u kafi ili ručku s pogledom na ninsku lagunu i Velebit.

Sam put do nje prolazi kroz dugačak plićak koji tek nagoveštava ono što vas čeka. Prate ga pešačke drvene staze kroz bioraznoliko područje koje predstavlja prirodni botanički vrt. Jedini problem s ovom plažom predstavljaće vam nedostatak hlada, ali onima koji žele da iskoriste letnje dane i da nadoknade vitamin D, to neće pomutiti planove.

Za sve ostale tu su suncobrani i ležaljke. Za ljubitelje aktivnosti ninski vetar pogodan je za jedrenje na dasci, a možete unajmiti pedaline ili uživati u puštanju zmajeva.

Bonus video:

00:15

Ludilo: Ljudi skočili u more na svadbi Đorđa Đokovića!

(Espreso/Nova/Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.