VLADIKA ATANASIJE OPTUŽIO IRINEJA ZA STRAŠNU STVAR: Isplivali detalji OVOG SLUČAJA!
Foto: Profimedia

OBJASNIO

VLADIKA ATANASIJE OPTUŽIO IRINEJA ZA STRAŠNU STVAR: Isplivali detalji OVOG SLUČAJA!

Izneo nove informacije u vezi sa ovim slučajem

Objavljeno: 22:22h

Aktivni član episkopskog saveta u Crnoj Gori vladika Atanasije optužio je vladiku bačkog Irineja da je, mimo međunarodnog ekspertskog timu koji je formirao Episkopski savet SPC u Crnoj Gori, inicirao podnošenje ustavne žalbe Ustavnom sudu Crne Gore koju je, nakon usvajanja spornog (crnogorskog) zakona o veroispovesti, bio podneo Sinod SPC i patrijaršija.

Upitan kako je moguće da je Sinod podneo inicijativu Ustavnom sudu Crne Gore koja nije bila u saglasnosti sa Episkopskim savetom SPC u Crnoj Gori, Atanasije je rekao da "u Sinodu na žalost ima jedan, koji je, da tako kažem, nametljiv čovek, koji je uzeo sebi takva prava", i dodao da je reč bačkom vladiki.

"Ja sam uveren da je to njegovo maslo i pisao sam i njemu to, ali 'u vrata gluvoga lupaj kolko god hoćeš', kaže naš narod. Ja sam rekao patrijarhu - on je vama preuzeo patrijaršiju", naveo je Atanasije za regionalni portal Preokret. Atanasije kaže da je nakon "intervencije" Episkopskog saveta SPC u Crnoj Gori taj, prvobitni predlog - povučen.

"To je neki advokat iz Novog Sada, to je neka ujdurma, kako je sve napisano to je sve išlo Djukanoviću u prilog. I onda je Episkopski savet ubedio Sinod na čelu sa patrijarhom, te su povukli i predložili novu apelaciju koju je sastavio međunarodni ekspertski tim Episkopskog saveta Crne Gore", istakao je Atanasije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.