NA SUĐENJU KAVAČKOM KLANU ISPLIVALI NEVEROVATNI DETALJI: Dali VEŠTAKU 1000 evra za POSEBNU USLUGU!
Slobodan Kašćelan, Foto: Pritnscreen

SUĐENJE U PODGORICI

NA SUĐENJU KAVAČKOM KLANU ISPLIVALI NEVEROVATNI DETALJI: Dali VEŠTAKU 1000 evra za POSEBNU USLUGU!

Savić se sa tom osobom susreo na Zabjelu, a uz pratnju Specijalnog policijskog tima. Od Specijalnog tužilaštva je dobio sredstvo za snimanje razgovora

Objavljeno:

Veštak Balša Savić, koji je svedočio na suđenju Kotoraninu Slobodanu Kašćelanu u podgoričkom Višem sudu, ispričao je da je veštačio video-kamere koje su bile postavljene u Kotoru i da ga je izvesni "Marko" pozvao telefonom uz zahtev da taj proces ubrza.

Savić je kazao da je o tom pozivu obavestio nadležne, a da ja ne predlog SDT-a pristao da se naredni razgovor snima. U sledećem pozivu "Marko" je tražio da se susretne sa Savićem, što se i dogodilo, pa mu je tom prilikom dao kovertu u kojoj je bilo 1.000 evra, kako bi, kako je rekao Savić, ubrzao veštačenje kamera, piše CDM.

Savić se sa tom osobom susreo na Zabjelu, a uz pratnju Specijalnog policijskog tima. Od Specijalnog tužilaštva je dobio sredstvo za snimanje razgovora.

- On se predstavio kao Marko. Zvao me je drugi put i tražio da se sretnemo. Došao sam tu taksijem i sećam se da je momak imao bradu i naglašen bokeljski naglasak. Nudio mi je kovertu i kako nisam hteo da uzmem stavio je u sako. Nije ništa posebno tražio bez da se to završi za dan, dva. Novac sam posle predao nadležnima - rekao je Savić.

Prema optužnici, muškarac sa kojom se susreo Savić je jedan od okrivljenih Nikola Andrić, međutim veštak je danas rekao da to nije ta osoba. Nikolu, njegovog brata Igora i Tripa Moštrokola ne poznaje, ali je rekao da je čuo za njih, verovatno preko medija.

Nikola Andrić je kazao da je zbog te tvrdnje proveo više meseci u zatvoru.

Advokat Marko Radović uputio je prigovor jer je Savić saslušan na okolnosti koje je saznao preko mera tajnog nadzora, a po naredbi SDT-a. Po naredbi Ustavnog suda, mere tajnog nadzora može narediti samo sud, a ne tužilaštvo, rekao je Radović.

- Svi dokazi prikupljeni merama tajnog nadzora od 28. aprila 2016. godine moraju se shodno Zakonu i pomenutoj odluci izdvojiti iz spisa predmeta kao pravno nevaljani dokazi - kazao je Radović.

Specijalni državni tužilac Saša Čađenović rekao je da je u pitanju neosnovan zahtev, jer je, između ostalog, ta odluka Ustavnog suda donesena godinu dana kasnije u odnosu na tu radnju. Naveo je i da je netačno na iskaz svedoka proističe iz mera tajnog nadzora.

Naredno ročište zakazano je za 20. februar kada je planirano saslušanje Milana Dragovića putem video linka.

- Dobili smo potvrdu od hrvatskih pravosudnih organa da će saslušanje biti tehnički omogućeno - rekao je sudija Dragoje Jović.

Sudija je danas oštro demantovao navode pojedinih crnogorskih medija koji su ranije objavili da je Kotoraninu dozvoljeno da napušta državu. On je ponovio njegove obaveze, među kojima i obaveza javljanja kotorskoj policiji.

Viši sud u Podgorici je prihvatio jemstvo u iznosu nešto više od 500.000 evra u vrednosti nekretnina koje su ponudili članovi porodice optuženog Slobodana Kašćelana za njegovo puštanje iz pritvora.

Podsetimo, prema optužnici, Kašćelan je 50 hiljada evra dao na kamatu Milanu Dragoviću, a iznos kamate bio je 10 odsto. Sa njim je, navodno, stupio u kontakt preko optuženog Gorana Ljubatovića. Oni su negirali krivično delo koje im se stavlja na teret. Kašćelan se tereti za zelenaštvo na organizovan način.

Pored Kotoranina, optuženi su i Igor Božović, Aleksandar Đurišić, Vladimir Božović, Siniša Vlahović, Igor Đurišić, Davor Prelević, Miloš Radonjić, Nikola i Igor Andrić, Goran Ljubatović, Tripo Moškov, Đerđ Camaj, Aleksandra Bogićević i Stefan Brnović. Optužnica protiv Zlatka Samardžića i Ilije Dedovića je spojena sa postojećom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/CDM)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.