BEČIĆI PUNI FEKALIJA: Smrad se širio PLAŽOM, gosti kažu da su se IZLIVALE CELU NOĆ! (VIDEO)
Bečići, Foto: Dragan Kadić

EKOLOŠKA KATASTROFA

BEČIĆI PUNI FEKALIJA: Smrad se širio PLAŽOM, gosti kažu da su se IZLIVALE CELU NOĆ! (VIDEO)

Fekalije su počele sinoć da se izlivaju, a to je trajalo tokom cele noći...

Objavljeno: 29.07.2019. 22:15h
  • 4

Veliki ekološki incident desio se u Bečićima u Crnoj Gori, kada je u nedelju uveče došlo do otkaza pumpi na postrojenju za otpadne vode WTE na samoj plaži ispred hotela Iberostar Belvi.

Hotelska kompanija i njeno ljudstvo od sinoć su na nogama, fekalije plivaju stazom, ušle su u plažni bar, a potoci se slivaju na plažu.

Uprava hotela odmah je pozvala Opštinu Budva, a gradonačelnik Marko Carević poslao je jutros ekipe Vodovoda i Komunalnog. Bio je angažovan i bager.

Iako su službenici nemačke kompanije WTE, koja upravlja postrojenjem, naveli kako je sve u redu, tehnički direktor Iberostar Belvi Petko Đogo je kazao da se tek kada su otvorili postrojenje uvidelo da je došlo do začepljenja.

- U pitanju je nepouzadan sistem jer su se praktično sve otpadne vode koje je pumpa trebalo da usmeri ka glavnom postrojenju u Vještici, izlile na dvema šahtama ispred našeg i susednog hotela Montenegro - kazao je on.

Iako se očekivalo da je problem rešen, danas oko 16 časova ponovo je došlo do izlivanja.

- Fekalije su počele sinoć da se izlivaju, a to je trajalo tokom cele noći, da bi se veliko izlivanje dogodilo u 11 časova. Uprava WTE samo kaže da im na kompjuteru govori da je sve u redu, a na terenu se događa pravi haos - kazao je Đogo.

Uprava hotela rekla je da goste hotela, a ima ih više od hiljadu i po, drži praktično zatvorene i ne dozvoljava im da idu ka plaži, jer se širi nesnosan miris.

Oni su najavili da će podneti tužbu protiv WTE i tražiti odštetu zbog incidenta, jer su, kako su kazali, njima tur operatori Nekerman, TUI, Tomas Kuk najavili tužbe znog nezadovoljstva gostiju.

 

Bonus video

(Espreso.rs/Vijesti)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media