NESTAO U LETO 2014! Bojan je MUČKI ubijen, svi su bili na NOGAMA, a ovo je ISHOD PRIČE
Policija / Ilustracija, Foto: Damir Dervišagić

TRAGEDIJA SE NE OKONČAVA!

NESTAO U LETO 2014! Bojan je MUČKI ubijen, svi su bili na NOGAMA, a ovo je ISHOD PRIČE

Bojan Koprena nestao je 7. jula 2014, nakon što je popio piće u “Krčmi kod Roze” u mestu Kola

Objavljeno: 15.04.2019. 18:55h

Misterizoni nestanak mladića Bojana Koprene, koji je u međuvremenu okarakterisan kao slučaj mučkog ubistva, preti da postane još jedan zaboravljeni zločin u ladicama banjalučke policije.

Ovakvih zločina je na području Policijske uprave Banjaluka u proteklih 20 godina bilo i previše da bi se svi oni mogli pripisati nekakvim profesionalnim ubicama koji su zameli svoje tragove, pa javnost sa pravom postavlja pitanje da li se iza svega krije nestručnost policije i istražilaca.

Bojan Koprena nestao je 7. jula 2014, nakon što je popio piće u “Krčmi kod Roze” u mestu Kola, kada je napustio ovaj objekat i “opel vektrom” otišao u nepoznatom pravcu. Zapaljeni automobil pronađen je dva dana kasnije, međutim, telo Koprene ni do danas nije nađeno.

Velika pretraga terena bila je organizovana krajem decembra 2014. u kojoj je učestvovalo više od 150 pripadnike policije, meštana i lovaca.

Tokom višegodišnje istrage policija je privela na desetine osoba, čak su neki hapšeni i kao glavni osumnjičeni, ali očigledno je da još uvek nema konkretnih, odnosno čvrstih dokaza koji bi rezultirali podizanjem optužnice u ovom slučaju.

Vlasnik „Krčme kod Roze“ Radosav Sladojević ispričao je za Srpskainfo da je u policiji bio „više od 50 puta“, te da su privođeni svi koji su dolazili ili nameravali doći u njegovu krčmu.

-Mesecima nakon nestanka mladića dolazili su u kafanu, pravili pretrese, odvodili me u policiju, pretili da će me istući, a samo zato što je Bojan ovde došao na piće tu noć kada je nestao – ispričao je Sladojević.

Dodaje da ga čudi kako policija za sve ove godine nije uspela rasvetliti slučaj.

Da su sposobni, mogli su rešiti slučaj – naveo je Sladojević.

Drugi ještani takođe ističu da im nije jasno zašto policija do danas nije rasvetlila ubistvo.

Kobne noći Bojan je rekao da odlazi da ukrade jagnje. Čak je bio i taj mladić koji je ispričao da je vidio kako pucaju u Bojana, ali opet ništa. Automobil koji je vozio pronađen je u šumarku koji je poznat samo nekome ko često prolazi tim putem, ali ispostavilo da ništa od toga nije bilo dovoljno da policija otkrije ubicu ili više njih – ispričao je meštanin koji je želeo ostati anoniman.

U junu prošle godine policija je otišla najdalje kada je u pitanju istraga, pa su zbog sumnje da su ubili Bojana Koprenu uhapsili braću čobane Boška (58) i Bogdana (53) Diljevića.

Ubistvo se dogodilo 7. jula 2014. godine u mestu Bukvalek, u Banjaluci. Nakon ubistva osumnjičeni B.D. i B.D. su leš sakrili na nepoznatoj lokaciji, od kada se za istim traga – navodilo se u saopštenju policije.

I taman kada su svi pomislili da slučaj Bojana Koprene neće biti deo debele fascikle nerasvetljenih zločina na području Policijske uprave Banjaluka, braća su puštena na slobodu.

Nakon puštanja Diljevića otkriveni su šokantni detalji policijske brutalnosti.

Nakon što sam odbio da priznam da sam ubio Koprenu, jer to nisam uradio, dva policijska inspektora su me rukama, nogama i kocem tukla ceo dan i napravili su invalida od mene – ispričao je u junu prošle godine Boško Diljević koji je imao vidne povrede glave i tela.

Tvrdio je da su ga, nakon kratkog saslušanja u kasarni, dvojica inspektora u civilu odveli u šumu u blizini kuće.

Tu je nastao horor po mene. Čim smo ušli u šumu krenuli su me tući, rukama, nogama i čime stignu i samo su govorili: „Pevaj“. Hteli su da im kažem gde je telo Bojana Koprene, ali ja to ne znam. Od svakog udarca bih završio na zemlji, tukli su me kao najvećeg neprijatelja. Kada sam pao na zemlju jedan od njih mi je stavio taj kolac na vrat i nogama stao na njega i tražio da priznam nešto što nisam uradio. Rekao sam im da me mogu ubiti, ali da je nemam veze sa Koprenom – ispričao je Boško.

Za brutalno batinanje Boška Diljevića niko od inspektora MUP Republike Srpske nije odgovarao, niti je protiv bilo koga od policijskih službenika podignuta optužnica.

Istraga u toku

U policiji i nadležnom tužilaštvu saznajemo da se i dalje vodi istraga u pravcu dokazivanja da je nestali mladić ubijen.

Istraga će trajati sve dok ubica ne bude uhapšen i priveden pravdi - naveo je izvor Srpskainfo iz istrage.

 

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media