NOVAK DETALJNO OBJASNIO POVREDU I STANJE PRED AUSTRALIJAN OPEN: Znam šta treba da uradim!
Novak Đoković, Foto: EPA/RICHARD WAINWRIGHT

nije prvi put

NOVAK DETALJNO OBJASNIO POVREDU I STANJE PRED AUSTRALIJAN OPEN: Znam šta treba da uradim!

Toliko sam puta bio u ovakvoj situaciji - smirio je navijače Novak Đoković

Objavljeno:

Novak Đoković (36) očekuje da će se vratiti u punoj formi za Australijan open od sledeće nedelje nakon što ga je povreda zgloba sprečila da postigne najbolji nivo tokom poraza od Aleksa de Minaura (24) sa 4:6, 4:6.

Đoković je doživeo svoj prvi poraz u Australiji od 2018. i 43 meča, a De Minaur je poveo domaćine ka pobedi od 3:0 nad Srbijom u četvrtfinalu Junajted kupa.

- Znao sam da verovatno neću da budem 100% fizički, emocionalno, mentalno u igri u prvoj nedelji sezone. Niti sam to očekivao. Nisam bio na svom nivou, ali to je bio samo jedan od ovih dana kada se nisam osećao najbolje na terenu, a protivnik je igrao veoma dobro - rekao je Đoković na konferenciji za novinare.

Međutim, činilo se da je rekordni desetostruki pobednik Australijan opena optimističan u pogledu prevazilaženja problema sa zglobom uoči prvog grend slema u sezoni.

- Mislim da ću biti dobro, da budem iskren. Povreda zgloba jeste imala veliki uticaj, posebno na forhend i servis. Ali, imam dosta vremena, mislim da ima dovoljno vremena da se dovedem u pravu formu za Australijan open.

- Proces mi nije nepoznat. Nije neobično. Toliko sam puta bio u ovakvoj situaciji i znam šta treba da uradim zajedno sa timom da se spremim... Nadam se da neću biti povređen ovaj put.

- To je ono na čemu ćemo raditi, da dovedem svoje telo u pravu formu, optimalno stanje, tako da mogu da nastupam na visokom nivou tokom, nadam se, celog Australijan opena - istakao je Novak Đoković.

Otvoreno prvenstvo Australije 2024. igraće se od 14. i 28. januara.

Bonus video:

00:07

Novak, dj, Torino

(Espreso/Rojters)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.